Reparasjon av støtfanger eller kanter – plastmaterialer

Reparasjon av støtfanger eller kanter – plastmaterialer

 • Hvis det er vanskelig å få tak i reservedel, eller skaden på støtfangeren er begrenset, kan du lett reparere en sprukket støtfanger med 3Ms plastreparasjonsmaterialer.

  Ved reparasjon er det ingen ventetid og ingen behov for kostbare innkjøp av reservedeler – du kan i stedet fakturere verdifull arbeidstid, noe som sparer både deg og kunden for penger.

  Bruk av 3M armeringsmatte og 3M fleksibelt plastlim Adhesive er en rask å pålitelig fremgangsmåte for å gjøre støtfangeren «så god som ny».

Demonstrasjonsvideo – reparasjon av støtfangerTrinnvis prosess for reparasjon av støtfangere av plast


 • Trinn 1 – Hindre at sprekken vokser

  Trinn 1 – Hindre at sprekken vokser

  Rengjør området med en myk klut (f.eks.3M™ avfettingspapier og et egnet avfettingsmiddel.)

  Bor et hull med 4–6 mm diameter der sprekken begynner, for å frigjøre belastning og hindre at sprekken vokser.

 • Trinn 2 – Forberedelse

  Trinn 2 – Øk limoverflaten

  Øk limoverflaten ved å åpne sprekken med en 3M™ Roloc™ rondell P80. For sprekker som når helt ut til kanten av panelet, åpner du enden i en V-form og fjerner plastrester med en skarp kniv.
 • Trinn 3 – Øk limoverflaten

  Trinn 3 – Forberedelse

  Forbered området rundt sprekken med en 3M™ Cubitron™ II sliperondell 180+ for å unngå at plasten blir overopphetet og smelter. Pass på å klargjøre forsiden og baksiden.
 • Trinn 4 – Rengjør området

  Trinn 4 – Rengjør området

  Rengjør området inni og utenpå med 3M™ VHB™ overflaterens eller 3M™ rens- og limfjerner 08984 påført med 3M™ avfettingspapir 34567.

 • Trinn 5 – Påfør heftmiddel

  Trinn 5 – Påfør polyolefin-heftmiddel på forsiden

  Sprøyt 3M™ polyolefin-heftmiddel 05917 på forsiden av støtfangeren, rundt området som har sprukket. La det tørke i 10 minutter. (20 min for den toluenfrie versjonen.)
 • Trinn 6 – Påfør armeringsmatte

  Trinn 6 – Påfør polyolefin-heftmiddel på baksiden

  Sprøyt 3M™ polyolefin-heftmiddel 05917 på baksiden av støtfangeren, rundt området som har sprukket. La det tørke i 10 minutter. (20 min for den toluenfrie versjonen.)
 • Trinn 7 – Påfør polyolefin-heftmiddel

  Trinn 7 – Reparasjon av bakside

  Bruk applikator 08190, påfør 3M™ plastlim 05901 på baksiden av sprekken og smør det utover. For ekstra solid resultat anbefaler vi 3M™ forseglingstape for sprekker PN03020. Sett tapen på sprekken, og påfør FPRM på tapen og gi det inn.
 • Trinn 8 – Påfør plastreparasjonsmateriale

  Trinn 8 – Reparasjon av forside

  Bruk applikator 08190, påfør 3M™ plastlim 05901 på forsiden av sprekken også, og smør det utover. La det tørke i 20 min.

 • Trinn 9 – Fordel plastreparasjonsmateriale

  Trinn 9 – Form overflaten

  Slip sparkelen til endelig form med en 3M™ Cubitron™ II sliperondell 180+, enten så det er klart til påføring av plastsparkel, eller som direkte forberedelse til grunning.
 • Trinn 10 – Kutt og tilpass

  Trinn 10 – Påfør plastsparkel

  For å fullføre reparasjonen og forberede til grunning, anbefaler vi bruk av plastsparkel.
  Bruk enten 3M™ plastsparkel, PN51009 eller, for plastlignende ytelse og utmerket sliping og utjevning, 3M™ EZ Sand fleksibelt plastlim.