1. Norge
 2. Om 3M
 3. Teknologier
Norge
Teknologier i det periodiske system

Teknologier

Velg en teknologi under for å se hvordan våre ideer lever videre, i sammenheng med andre, for å bidra til å løse problemer verden rundt."

 

 • Bruksområder
  Ac Icon

  Akustisk kontroll

  Høye og ubehagelige lyder er ikke bare irriterende, de er også en trussel mot helse og sikkerhet. 3M har utviklet utvalgte ikke-vevde stoffer, viskoelastiske polymerer og andre materialer for å absorbere lyd, redusere vibrasjoner og kontrollere uønsket lyd. Disse materialene gir stillere passasjerplasser i kjøretøyer. De reduserer irriterende lyder i datamaskiners harddisker og bidrar til bedre tilgangshastighet og lagringskapasitet. På arbeidsplassen reduserer de distraksjoner, beskytter hørsel og muliggjør kommunikasjon.


  Di Icon

  Skjerm

  Skjermmaterialer fra 3M manipulerer hvordan lys sendes og reflekteres. Ved å kombinere ekspertisen vår innen flerlagsfilmer, linser og mikroreplikasjon kan vi øke klarheten, varigheten eller lysstyrken til så godt som enhver type elektronisk skjerm: fra LCD-skjermer på håndholdte enheter til de store LCD-skjermene på datamaskiner eller TV-er, helt opp til enorme projektorvisninger. Disse materialene brukes også i personvernfiltre i bærbare PC-er og for automatiserte banktellermaskiner.


  Ec Icon

  Strømkomponenter

  Verden stoler på at 3M-teknologi kan gi nye måter å generere og lagre energi på. 3M er en global leder innen brenselcellekomponenter, spesielt innen utforming og produksjon av kostnadseffektive membranelektrodeenheter. Vi deltar også i utviklingen av litiumion-materialer for batterisystemer. Innen den fotovoltaiske industrien fører 3M an med ny teknologi (inkludert barrierefilmer og Fresnel konsentratorlinser), og leverer produkter som folietape med særdeles høy binding og ledeevne.


  Fs Icon

  Filtrering, separering og rensing

  Innovasjoner innen filtrering, separering og rensing førte til behov for komponenter av høyeste kvalitet for produksjon av legemidler, mat og spesialkjemikalier. 3M tilbyr flere alternativer for å møte de strenge standardene i denne og andre industrier. Dette inkluderer teknologier for elektret, mikroporøs membran, karbon og ikke-vevde fibre for filtrering og separering av væske og gass. Denne ekspertisen har også blitt benyttet i 3Ms personlige åndedrettsvern og -masker, luftfiltre for bruk i hjem og biler, samt vannbehandlingssystemer.


  Fc Icon

  Fleksibel konvertering og emballasje

  For over halvparten av 3Ms produkter er siste trinn i produksjonsprosessen konverteringen av film, selvheftende materiale, tape eller annet materiale til en spesiell form og størrelse ønsket av kunden. Vår evne til raskt å kunne rekonfigurere hvordan et produkt skjæres, formes og overflatebehandles på, tillater effektiv egendefinering med stabil kvalitet. Produksjonens smidighet matches med fleksibel emballasje som vedlikeholder og beskytter det ferdige produktet, i tillegg til selgerens merkevarestrategi.


  Fe Icon

  Fleksibel elektronikk

  3M ligger i forkant innen produksjon av elektroniske kretser på fleksibel optisk film, ved bruk av avanserte egenutviklede materialer og produksjonsteknikker. Patroner for blekkskrivere var blant de første bruksområdene for disse rimelige, lette og fleksible kretssystemene. I dag brukes denne teknologien også for harddisker, diagnostiseringsenheter innen sykepleie, store flatskjermer og andre bruksområder som krever at den er pålitelig og fleksibel.


  Im Icon

  Bildebehandling

  3M forstår visuell kommunikasjon. Vi lagde den første termofaksen for bildeoverføring. Vi raffinerte markedsføring med den første digitalt utskrevne grafikken i veggstørrelse. Vi oppfant optisk film med flere lag, som gir klare og livfulle bilder for elektroniske skjermer og sikkerhetsmerking som beskytter mot forfalskninger. Vi har raffinert blekk og pigmenter for å sikre ekte, klare farger som varer selv under de mest krevende forhold. 3M fortsetter å introdusere sofistikerte filmer, blekk og programvare for utskrift, elektroniske skjermer og skilter basert på flere tiår med erfaring innen utskrifter og digitale teknologier.


  Lm Icon

  Lysbehandling

  Start med 3Ms dype forståelse av avanserte materialer. Kombiner materialer til tynne filmer i hundrevis av lag. Integrer med 3Ms uovertrufne evne til å lage mikroskopiske strukturer på filmer (og andre overflater). Ved å blande disse og andre teknologier manipulerer 3M lys for å forandre hverdagslige produkter. Skilt blir klarere og lettere å lese. Sikkerhetsmarkeringer ser ut til å sveve over dokumentene. Elektroniske skjermer er mer livfulle og fargerike, samtidig som de bruker mindre strøm.


  Mf Icon

  Mekaniske festeanordninger

  Med mekaniske festeanordninger fra 3M kan kunder feste materialer og så ta dem fra hverandre – gang på gang. Vi skaper disse varige strukturerte overflatene ved bruk av en kombinasjon av våre unike teknologier, inkludert mikroreplikering, utvikling av polymer, lim og ikke-vevde stoffer. Våre «fang og slipp»-festeanordninger har forvandlet alt fra bleier til slipeprodukter. De brukes også innen transport, helseomsorg, sportsartikler og elektriske produkter.


  Op Icon

  Optisk kommunikasjon

  Med økningen av nettbaserte tjenester som Internett-telefoni og video ved behov, øker kravene til båndbredde kraftig og hurtig. Med grunnlag i vår ekspertise innen materialvitenskap og presisjonsbehandling, hjelper 3Ms fiberoptiske skjøter og koblinger tjenesteleverandører med å bygge og vedlikeholde nettverk som dekker kundenes forventninger til hastighet og pålitelighet. Våre kunnskaper innen optoelektronikk vises også gjennom 3Ms skjermkomponenter, fleksible elektronikk og sensorer for helseomsorg, sikkerhet og forsvarsindustrien.


  Po Icon

  Porøse materialer og membraner

  Porøse materialer og membraner brukes i tusenvis av 3M-produkter, inkludert åndedrettsvern, filtre, brenselceller, transdermale plastre og bandasjer. 3M produserer porøse filmer og andre strukturer, med porestørrelse og -avstand utformet for bruken. Membraner og andre materialer kan også endres kjemisk for å fange partikler. I dag sikrer 3M-teknologi at luft og andre væsker flyter ved riktig rate og at partikler så store som riskorn eller så små som molekyler i nanometerstørrelse ikke blir med.


  Tt Icon

  Spore og søke

  RFID (Radio-frequency identification) har blitt et særdeles pålitelig, verdifullt og dominerende verktøy for å overvåke elementers bevegelse og status. 3M utviklet opprinnelig denne trådløse sporingsteknologien for bruk i bibliotekers sirkulasjonssystemer. I dag bruker kundene våre det til å holde øye med sendinger av legemidler, vedlikehold av flymotorer, vevsprøver, juridiske og medisinske mapper, og mye mer. Med konstant forbedring av programvare og maskinvare bidrar 3Ms RFID til å øke produktivitet, samtidig som det kutter kostnader ved tyveri og tap.

 • Bi Icon

  Bioteknologi

  For å skape produkter for helsevitenskaplige fag bruker 3M sin uvanlige kombinasjon av ekspertise innen materialvitenskap, overflatekarakterisering, filtrering og biologi. Blant resultatene: særdeles varige tannfyllinger, biokompatible kirurgiske taper og bandasjer, transdermale plaster for medikamentavgivelse, antimikrobiske rengjøringsmidler og steriliseringssensorer.


  Dd Icon

  Drug Delivery

  Legemidler kan forbedre og til og med redde liv. Det er viktig at de leveres i riktig dose og til riktig sted, til rett tid. 3M har vært banebrytende innen utviklingen av inhalatorer med doseringsinnretning (for levering av medisin til pusterøret) og systemer med transdermale plastre. Ekspertisen vår innen formuleringskjemi og teknologier for drug delivery suppleres av tiår med erfaring med forskrifter, kvalitetssikring og presisjonsproduksjon.


  Md Icon

  Behandling av medisinske data

  På over 6000 sykehus verden rundt er det 3Ms avanserte programvare og konsultasjonstjenester som hjelper organisasjoner fange og klassifisere medisinske data, fordele ressurser, overholde forskrifter, administrere inntekter, og viktigst av alt, forbedre kvaliteten på pasientbehandlingen. Løsningene våre fører til betydelige besparinger for helsevernorganisasjoner, og hjelper myndigheter og helsepolitiske byråer verden rundt med å administrere omkostninger og forbedre resultatene av lokale og nasjonale helsevernsystemer.


  Mi Icon

  Mikrobiell deteksjon og kontroll

  3M-teknologier leder an i kampen mot farlige mikrober. Med kunnskap om spesialitetsmaterialer, belegg, nanoteknologi, signalbehandling og mikroreplikering har 3M utviklet raske og brukervennlige systemer for deteksjon, identifikasjon og kvantifisering av patogener og andre organismer. Disse er brukt ved sykehus, medisinske laboratorier og klinikker, samt ved fasiliteter for matbehandling og -tilberedning. Vi utvikler også teknologier for mikrobiell deteksjon og karakterisering basert på genetiske markører.


  Se Icon

  Sensorer

  Den svake flimringen i hjertet til en nyfødt, en vital temperaturendring som ødelegger virkningen til en vaksine, en genetisk markør for cystisk fibrose – dette og andre indikatorer kan oppdages og kommuniseres via sensorer fra 3M og andre sensorer som bruker 3Ms komponenter. Teknologiene våre reagerer på et omfattende spekter av stimuli, inkludert varme, lys, trykk, samt radio-, kjemiske-, biologiske og andre signaler. Bruksområdene til sensorene våre er også omfattende, alt fra billige indikatorer som engangssteriliserende teststriper til avanserte automatiserte diagnostikkenheter.


  Wo Icon

  Sårbehandling

  Når en pasients hud blir utsatt for inngrep, uhell eller en IV-innføring, er det alltid fare for infeksjoner. Avansert lim, filmer, ikke-vevde stoffer og spesialitetsmaterialer blir alle brukt i 3Ms helsevernprodukter – slik som våre absorberende og gjennomsiktige bandasjer, kirurgiske taper og gardiner, i tillegg til hudforberedelsesprodukter og rengjøringsmidler. Alt dette fremmer raskere helbreding og reduserer faren for infeksjoner.

 • Ab Icon

  slipepro

  3M begynte som en produsent av slipeprodukter. Vi har raffinert våre originale teknologier i over hundre år, og supplert dem med banebrytende oppfinnelser utviklet av andre 3M-virksomheter. I dag har slipemidlene våre tradisjonelle fordeler, som lim og belegg, i tillegg til topp moderne teknologier som mikroreplikering, keramikk og ikke-vevde materialer. Resultatet er et omfattende spekter av slipeprodukter som former, sluttbehandler og polerer, både lett og presist.


  Ad Icon

  Lim

  Så sterkt at det kan holde et konstruksjonspanel gjennom hele byggets levetid – så svakt at det gir etter for et barn. Fordi 3Ms lim har blitt utviklet for å dekke kundenes behov, har de så forskjellige bruksområder som fly og mobiltelefoner, kjøretøyer og medisinsk bandasje. Vi er spesielt dyktige på herdbart lim og epoksyer. Og så klart trykksensitiv tape, som 3M fant opp for over 80 år siden.


  Am Icon

  Avanserte mate

  Når 3Ms forskere begynner å arbeide med problemstillingen til en kunde, kan de benytte et utrolig bredt spekter av avanserte og spesielle materialer: polymerer, kompositter, keramikk, fluormaterialer, nanomaterialer med mer. Laboratoriene våre tilfører stadig noe nytt, med nye formler og banebrytende endringer av gamle materialer. 3M er makeløst dyktige til å bruke slike nye materialer for å oppfylle reelle produksjonskrav.


  Ce Icon

  Keramikk

  3M begynte her, ved å gjøre mineraler om til sandpapir. I løpet av over et århundre har vil formet uorganiske keramiske materialer til et overraskende produktspekter: det robuste granulatet som beskytter taket ditt, den kompliserte berøringsskjermen på minibanken, tannfyllinger, det groveste slipemidlet, den lysende linjen som definerer veibanen din på en oversvømt hovedvei, og den ultrasterke fiberen som er vevd inn i en strømkabel. Disse kommer alle fra 3Ms lange historie innen uorganisk keramikk.


  Do Icon

  Materialer for tannpleie og ortodonti

  3M introduserte den første tannfargede fyllingen i 1964 – et gjennombrudd som løste pasientenes bekymringer om estetikk og tannlegenes krav om holdbare materialer. Siden den gang har vi benyttet fremgang innen kjemi, biologi, keramikk og digitalisering for å bli verdensledende innen dentale kompositter, lim, avtrykksmaterialer, tannreguleringsforsyninger og andre produkter. Vi har spesielt vært banebrytende innen viskøse restaureringsmaterialer som herder hurtig og komfortabelt i pasientens munn, og avtrykksteknologi som produserer nøyaktige gjengivelser av pasientens tannsett.


  Em Icon

  Elektroniske materialer

  Fremgang innen elektroniske komponenter, fra halvledere og sammenkoblinger til datalagring og skjermer, begynner gjerne med gjennombrudd innen organiske, uorganiske og metalliske materialer som man produserer disse komponentene av. 3M bidrar til forbedringer innen produksjon og ytelse ved å fokusere på mange av de andre byggeklossene til dagens elektriske enheter, inkludert fluorkjemikalier, lim, slipeprodukter, membraner, elektroder og elektrolytter.


  Fi Icon

  Filmer

  3Ms konstruerte filmer har en enorm mengde bruksområder. En produktserie forbedrer lysstyrken i LCD-skjermer, mens en annen blokkerer sollys fra å komme inn gjennom vinduer. 3M-filmer brukes til å skape grafikk i bygningsstørrelse og forebygge graffiti. Noen består av bare ett lag og har enkle bruksområder, mens andre kombinerer hundrevis av lag som alle er justert for å overføre eller reflektere spesifikke bølgelengder. Andre filmer igjen leverer veldig høye barrierer mot oksygen og fukt, et krav i nestegenerasjons elektroniske skjermer.


  Fl Icon

  Fluorinerte materialer

  3Ms fluorkjemikalier er de aktive materialene i 3Ms brede serie av beskyttelsesbelegg. De brukes også som væsker for temperaturstyring og som overflatevæsker som forbedrer strømmen til høyytelsesmalinger og -belegg. Dyneon fluorpolymerer har enestående motstandsdyktighet mot temperaturer og kjemikalier, hvilket gjør dem ideelle for mange produkter som opererer i ekstreme og fiendtlige miljøer. De brukes i ledningsbelegg, tetninger, pakninger, ikke-klebende belegg og fôringer til drivstoffslanger, samt til andre høytytende bruksområder.


  Me Icon

  Metallmatrisekompositter

  Ved å infiltrere disse tette arrangementene av keramiske fibre eller partikler med aluminiumslegering skaper 3M komposittmaterialer og artikler som kombinerer enestående styrke, letthet og stivhet. 3Ms første kommersielle bruk for denne teknologien er en overliggende elektrisk leder av høy styrke, som kan bære mer enn dobbelt så mye strøm som vanlige kabler på samme størrelse. Mer arbeid foregår på produkter og komponenter for annen bruk, inkludert innen strukturelle og mekaniske bruksområder. Fordelene ved dette materialet vises best når komponenten blir utsatt for høyt akselererende belastninger som belyser vektreduksjonen.


  Nt Icon

  Nanoteknologi

  3Ms forskere og vitenskapsmenn utforsker en ny verden på nanometernivå, hvor materialene viser unike egenskaper både fysisk, kjemisk og biologisk. Disse uvanlige egenskapene blir allerede brukt i harde belegg, tannfyllinger og lysforbedrende optisk film (brukt i LCD-skjermer). Mange av 3Ms teknologiplattformer, inkludert lim og legemidler, blir påvirket av fremveksten av partikler i nanostørrelse.


  Nw Icon

  Ikke-vevde materialer

  Etter å ha utforsket bruken av ikke-vevde materialer i et halvt århundre finner 3M fremdeles nye måter å forbedre og benytte dem på. I medisinsk tape hjelper de pasienter. I slipeprodukter forbedrer de varighet og brukervennlighet. Som isolasjon gjør de bilen din mer stillegående og jakken varmere. Takket være 3Ms ekspertise innen avanserte materialer og sofistikerte produksjonsteknologier, utvikles nye muligheter for ikke-vevde materialer innen medisin, forbrukerprodukter og tungindustri.


  Sm Icon

  Spesialmaterialer

  3M er spesialister innen utvikling og modifisering av materialer i små kvanta, men av høy verdi, for kundene våre og til vår egen bruk. Blant disse er spesielle tilsetningsstoffer og kjemikalier, inkludert katalysatorer, beskyttende harpikser, fotoinitiatorer, tensider, mikrosfærer, bobler, belegg som enkelt rengjøres, batterielektrolytter og smøremidler. 3M utvikler også keramikktekstiler og kompositter for bruk innen flyindustri, oljeraffinering, metallbearbeiding og andre industrier. Blant andre unike materialer, har 3M en voksende ekspertise innen sterke og lette metallmatrisekompositter.

 • Mr Icon

  Mikroreplikering

  3M er først ute ved å bruke små og presist formede strukturer for å gi materialer nye fysiske, kjemiske eller optiske egenskaper. Mikroreplikerte prismer brukes i veiskilt, elektroniske skjermer og lyssetting utenpå bygninger, for å fange og reflektere lys med et skinnende resultat. Små pyramider gjør at 3Ms strukturerte slipematerialer virker bedre og slites jevnere. Mikroreplikerte kanaler kan til og med lede væske ved bruk av kapillær oppførsel, et bruksområde med enormt potensial for biomedisinske produkter.


  Mo Icon

  Støping

  Ved 3M former vi presise optiske linser og avanserte former ved bruk av avanserte støpeteknologier. Vi bruker også støping for å skape mikroreplikerte mønstre i strukturert slipemateriale, i tillegg til lysstyrkeforbedringer og sikkerhetsfilmer. Gjennom de enormt høye toleransekravene til disse produktene, har 3M utviklet en uovertruffen ekspertise innen de mange andre teknologiene som trengs for å behandle materialer av termoplast og herdeplast, slik som støpeformdesign, behandlingsmåling og termosykluser.


  Pd Icon

  Partikkel- og dispersjonsbehandling

  3Ms evne til å skape og spre partikler i faste stoffer, filmer og væsker lar oss gi unike egenskaper til slipeprodukter, tannfyllinger, blekk, vinduer og optiske filmer, i tillegg til en mengde andre produkter. Vår forståelse av fysiske, kjemiske og grenseflate-interaksjoner lar oss påføre presist distribuerte partikler og nanopartikler (som glassperler, karbon, metaller og metalloksider). Slik får vi innflytelse på materialers styrke, brytningsindeks, ledningsevne, IR-absorbering, katalytisk aktivitet og andre egenskaper.


  Pm Icon

  Smeltebehandling av polymer

  Før i tiden kunne produksjon av store kvanta føre til store variasjoner i produksjonen. Men slik er det ikke lenger, takket være nyutviklinger innen belegg, tørking, herding, banebehandling og andre teknologier. 3Ms ingeniører utvikler produksjonsutstyr som kombinerer nøyaktig kontrollerte prosesser med den økonomiske effektiviteten av «rulle til rulle»-produksjon. Resultatet: 3Ms miljøvern blir stadig bedre, og produkttoleransene blir stadig mer fintfølende, ned til så lite som en halv bølgelengde av lys for noen overflatemønstre


  Pp Icon

  Presisjonsbehandling

  Før i tiden kunne produksjon av store kvanta føre til store variasjoner i produksjonen. Men slik er det ikke lenger, takket være nyutviklinger innen belegg, tørking, herding, banebehandling og andre teknologier. 3Ms ingeniører utvikler produksjonsutstyr som kombinerer nøyaktig kontrollerte prosesser med den økonomiske effektiviteten av «rulle til rulle»-produksjon. Resultatet: 3Ms miljøvern blir stadig bedre, og produkttoleransene blir stadig mer fintfølende, ned til så lite som en halv bølgelengde av lys for noen overflatemønstre.


  Pe Icon

  Forutseende teknologier og modeller

  Gjennom å utnytte sofistikerte teknologier for datamodellering og -simulasjon, kan 3Ms forskere og ingeniører forutse egenskapene til materialer som enda ikke er laget, og akselerere utviklingen av enda bedre produksjonsprosesser. Takket være disse særdeles viktige eksperimentene har 3M fremskyndet leveransen av verdifulle nye produkter for elektroniske skjermer, fleksible kretssystemer og RFID.


  Rp Icon

  Strålebehandling

  Materialene i mange 3M-produkter er endret eller forbedret gjennom kjemiske reaksjoner forårsaket ved strålebehandling, som herding, innstilling, kryssbinding og polymerisering. Vi bruker ultrafiolette og elektronstråler, hurtige laserpulser, korona, flamme og andre teknologier for å skape små mønstre på de strukturerte slipematerialene og lysstyrkefilmene, bilder i sikkerhetsfilmene, unike overflateegenskaper i de reflekterende platene og ytterligere egenskaper i tusenvis av andre produkter.


  Su Icon

  Overflatemodifikasjon

  Mer enn noe annet selskap, ser 3M nøye på overflaten av ting. Vi skaper unike overflater ved bruk av vår mikroreplikeringsteknologi. Vi modifiserer også overflatene på filmer og banematerialer ved bruk av korona og teknologier for varme- og dampbehandling. Disse sofistikerte verktøyene lar oss forbedre et materials mottakelighet for væsker og lim, endre hardheten, forbedre reflektiviteten eller opprette andre nye egenskaper.


  Vp Icon

  Dampbehandling

  Kritiske ytelsesegenskaper er ofte avhengige av presise belegg med metaller, oksider eller polymerer. 3M har i løpet av flere tiår med erfaring gjort dampbelegg til en kunstform. Mange av våre nåværende produkter kan takke selskapets ekspertise i denne spesielle produksjonsteknologien for deres unike varighet, reflektivitet, barriereegenskaper og kjemiske egenskaper.

 • We Icon

  Akselerert forvitring

  3Ms produkter er utformet for utendørsforhold. Kundene kan forvente at trafikksikkerhetsmaterialene våre, skiltene og andre produkter skal yte pålitelig etter mange år under de verste værforhold. For å sikre et høyt nivå av ytelse har 3M utviklet teknologier som reproduserer det mest ekstreme av lys, varme, kulde og fuktighet som finnes utendørs verden rundt. Ved å utsette produktene både for ekte og akselererte forhold, har 3M utviklet en uovertruffen evne til å måle, analysere og svare på krav i de tøffeste miljøforholdene som finnes.


  An Icon

  Analytisk vitenskap og teknologi

  Teknologier verden aldri har sett før genererer løsninger for kundene våre, samt en mengde nye spørsmål for forskerne våre: Hva er dette? Hvordan virker det? Kan vi gjøre det bedre? For å svare på disse spørsmålene har 3M utviklet en uovertruffen evne til å måle, fastslå egenskaper og forstå materialer og prosesser. Med ressurser over hele verden kan 3Ms forskere benytte våre analytiske styrker gjennom alle faser av produktutvikling, fra konsept til kommersialisering og produksjon.


  As Icon

  Applikasjonsprogramvare

  Applikasjonsprogramvare kontrollerer, overvåker, samhandler med og aktiverer mange av 3Ms innovasjoner, alt fra luftfiltre til hele organisasjoner som har RFID-løsninger for å spore pasientjournaler. Applikasjonsprogramvare kan kjøres under en nettleser, på vanlige datamaskiner og håndholdte enheter, eller kan være innebygd i elektronisk maskinvare og systemer for spesielle formål. 3M benytter topp moderne verktøy og teknikker for å utvikle applikasjonsprogramvare som er robust, sikker og brukervennlig.


  Es Icon

  Elektronikk og programvare

  3M har bygget opp kompetanse på teknologier innen elektronikk og programvare. I dag finnes elektronikk innen mange 3M-produkter, alt fra projektorer og tannskannere til 3M™ Littmann® elektrostetoskoper og 3M™ grensekontrollsystemer. 3Ms avanserte programvare er «hjernen» bak disse produktene. Den gir «smarte» algoritmer (fra matematikk og informatikk) som fører disse produktene høyere opp i verdikjeden. Ved å kombinere verdensledende materialer, behandling og teknisk ekspertise gir 3Ms elektronikk og programvare en kraftig plattform for å skape smarte materialer, smarte enheter og smarte systemer. Samtidig tilbyr de også smart service.


  In Icon

  Inspeksjon og måling

  Den ekstreme presisjonen av 3Ms produksjon, i noen tilfeller med toleranser helt ned til mindre enn én bølgelengde av lys, krever like presise verktøyer for måling og inspeksjon av produktkvalitet. 3M har skapt optiske, infrarøde og UV-sensorsystemer, målere og andre egenutviklede verktøy for å måle ytelse, styrke, farge, reflektivitet og tykkelse. Disse og andre parametere gir nøyaktig og rask bekreftelse på at prosessene våre opererer så effektivt og ensartet som mulig, og at våre produkter tilfredsstiller alle kundenes spesifikasjoner.


  Is Icon

  Utforming av integrerte systemer

  Komplekse systemer krever omfattende prosjektering. Ved å integrere programvare, elektronikk og mekanisk ekspertise skaper 3M systemer som utfyller hverandre og legger til rette for eksepsjonell ytelse. Disse disiplinene forbedres ytterligere ved forutseende modellering, menneskefaktor-utvikling og industriell utforming. Resultatet er en blanding av funksjonalitet og eleganse i produkter så enkle som en tapedispenser eller et slipeverktøy, og så kompliserte som 3Ms flerdimensjonale utlåns- og sikkerhetssystemer for biblioteker.


  Is Icon

  Prosessdesign og -kontroll

  Presist, konsekvent, konkurransedyktig på pris og trygt – forventningene er høye for sofistikerte produksjonsteknologier. Få selskaper i verden kan sammenlignes med 3M når det kommer til utforming og drift av de mest krevende kontinuerlige prosessene, spesielt banebehandling, belegg og tørking. Fordeler inkluderer forutseende prosjektering og modellering, prosessfølere og tilbakemeldingssystemer, samt 3Ms lange erfaring innen kjemi, medisin og elektroteknikk. Resultatet for kundene er tydelig i samtlige av 3Ms høykvalitetsprodukter, og alle de raske endringene i disse produktene for å møte behovene til lokale markeder.