Fordeler med liming

Limteknologien har gjort store fremskritt de siste tiårene, og utviklingen fortsetter. Selv om det finnes flere måter å konstruere og produsere produkter på, gir 3M lim og tape unike fordeler sammenlignet med sveising og mekanisk festing.

 • En fordel med lim er evnen til å sammenføye ulike materialer og materialer som er vanskelige å lime. Bilde av kaffetrakter med limte plastdeler.

  Lim kan sammenføye ulike materialer og materialer som er vanskelige å lime

  Lim og tape danner en barriere som reduserer eller hindrer korrosjon som ofte forekommer mellom ulike typer metall.

  Lim kan sammenføye materialer som er vanskelige å lime, som plast med lav overflateenergi, oljet metall og silikongummi.

 • Lær om fordelene ved å bruke lim som kan feste og tette samtidig. Bilde av demontert armbåndsur

  Limer og tetter samtidig

  Ved å bruke lim til å sammenføye to overflater kan man holde vann, fuktighet, smuss og annen forurensning ute. Fordi tetningen også fungerer som lim, er det ikke behov for et eget mekanisk festemiddel.

 • Lim reduserer belastningskonsentrasjonen ved skrue- og naglepunkter. Bilde av mekanisk overlappende sammenføyning som svikter.

  Lim reduserer belastningskonsentrasjonen ved skrue- og naglepunkter

  Mekanisk feste krever boring av hull, og festet ved hvert hull konsentrerer belastningen på det punktet. Fordi lim og tape fester over et område i stedet for ved punkter, spres belastningen over hele festeområdet.

 • Bruk av lim og tape i produksjonsprosessen kan øke effektiviteten. Bilde av produksjonsgulv.

  Lim kan påvirke produksjonseffektiviteten

  Bruk av lim og tape i produksjonsprosessen kan øke effektiviteten ved å eliminere prosesstrinn, feilrater og monteringstid. Lim og tape kan øke farten, redusere kostnaden, redusere arbeidstimer og effektivisere driften.

 • Lær om fordelene ved lim og hvordan de kan brukes i produktdesign. Bilde med sammenligning av avstiverledd med sveising, nagler og lim.

  Lim gir bedre utseende

  Lim gir praktisk talt usynlig feste og holder overflater jevne og rene uten synlige skruer, naglehoder eller utstikkende mutre og bolter. Lim sparer også tid og kostnad til behandling av sveisemerker.

 • Lim og tape kan redusere vibrasjoner, forringelse og støy. Grafikk av vibrasjoner i overlappende sammenføyning.

  Lim og tape kan redusere vibrasjoner, forringelse og støy

  Fordi lim og tape er viskoelastiske, er de energiabsorberende og gir produktet bedre ytelse med tanke på slagstyrke, vibrasjon og forringelse.