Sammenføyning av komposittmaterialer

Liming av komposittmaterialer og lettvektsmaterialer
Liming av komposittmaterialer og lettvektsmaterialer

3Ms designspesialister kan hjelpe deg med å redusere produksjonskostnader, forbedre energiforbruket og høyne estetikken på bilene ved å redusere vekten med innovative lettvektsløsninger.

Spør 3M

 • Redusere produktvekt med materialebeslutninger

  Med forskrifter fra myndighetene som krever stadig høyere standarder til drivstofføkonomi, leder bilprodusenter an i bruk av lettvektsteknologi. 3M og Automotive Engineering International har gått sammen for å finne ut hvilke teknologier som er de mest effektive til å hjelpe bilprodusenter med å nå sine mål for vektreduksjon.


 • Skjøting og sammenføyning av komposittdeler
  Skjøting og sammenføyning av komposittdeler

  Substrater, for eksempel metall og plast, kan ha betydelig forskjellige fysiske og kjemiske egenskaper som må tas hensyn til i nye lettvektsdesigner. Last ned hvitboken vår for å finne ut mer om sammenføyning av komposittdeler.

  Les hvitboken (PDF, 798,5 kB)

   

 • Sammenføyning av plast til metall
  Sammenføyning av plast til metall

  Etter hvert som designingeniører søker ut flere materialer for å nå sine lettvektsmål, kan det ofte oppstå utfordringer med sammenføyning av ulike materialer på grunn av forskjeller i kjemiske egenskaper. Last ned artikkelen vår – "Nye teknikker for sammenføyning av plast til metall" – for å finne ut mer om hvordan produsenter bruker taper og lim til å sammenføye ulike materialer.

  Les artikkelen (PDF, 553,6 kB)

  Side for festing på mange materialer

 • Tape og lim for vektreduksjon
  Tape og lim for vektreduksjon

  Styrke. Slitestyrke. Holdbarhet. Allsidighet. 3M lim og tape er den ideelle løsningen for sammenføyning av kompositter, plast og andre lettvektsmaterialer..

  Se alle produkter


Fire utfordringer å vurdere når produktvekten skal reduseres med substrater

 • Støyende substrater
  På grunn av substratenes lette vekt produserer de ofte høyfrekvent støy og høye lyder, noe som beklageligvis kan danne en falsk oppfatning av lavere kvalitet eller redusert sikkerhet. Du kan imidlertid redusere frekvensene og lyden med lyddempingsprodukter fra 3M.
 • En endring til lettvektsmaterialer, spesielt fra metall til plast, kan endre et produkt radikalt, og skape en følelse av lavere kvalitet. Men dette kan endres ved å gjøre produktets ytre apellerende, ved å legge på spennde, estetiske materialer. 3M Dekorfolier kan brukes til nettopp dette formålet.
 • Lettvektsmaterialer er ofte mer fleksible, men kan også være svakere, som gjør at noen materialer trenger forsterkning for å oppnå ønsket styrke. Men forsterkningsmaterialet må også være lett slik at totalvekten blir lavere. 3M limteknologi kan benyttes for å oppnå denn i mange ulike applikasjoner, som skilt, elektronikk, bli og fly produksjon.
 • Det er kritiskt å vurdere varme og flammebestandighet i designfasen for en rekke produkter, som hårfønere, støvsugere og snøscootere. Noen applikasjoner kan kreve en generell varmemotstandsdyktighet, mens andre andre kan kreve en engangs beskyttelse på slutten av produktets levetid. Innen lettvekstmaterialer, om et materiale er følsomt overfor varme og flamme, kan 3M aluminiumstape gi den nødvendige beskyttelsen.

Kontakt oss

Vi er her for å hjelpe.

Trenger du hjelp til å finne riktig produkt til ditt prosjekt? Kontakt oss hvis du trenger produkt eller tekniske råd, eller ønsker å komme i kontakt med en 3M spesialist, eller ring oss på 00 47 6384.