Bannerbilde av lim som påføres en liten sammenføyning

Små sammenføyninger

3Ms produktløsninger for små sammenføyninger holder fast og varer lenge.

SPØR EN 3M-EKSPERT

Små sammenmonteringer

Små sammenføyninger har ofte uregelmessig form og liten limflate. Jo mindre og mer uregelmessig sammenføyningen er, jo vanskeligere er det å lage en sterk binding som tåler kraftig slitasje. Ofte dreier det seg om overlappskjøter (innvendige, utvendige eller kombinasjoner). De er vanlige i sportsutstyr, elektronikk, møbler, motorer og elektriske komponenter.

 • Trestykker holdt sammen av not og fjær-forbindelser

  Not og fjær-forbindelser bygger på styrken til trevirket.

 • Golfkølle

  Skaftet og hodeinnfestningen overfører slagkraften fra et golfkøllehode når du slår en golfball.

 • 3M™ Scotch-Weld™ gjengelås TL72 påføres taksprinkleranlegg

  Små sammenføyninger festet med gjengede mekaniske festemidler gir stive, strukturelle forbindelser.

Vanlige sammenføyningstyper – belastninger i små sammenføyninger

 • små sammenføyninger, rør i rør

  De fleste små sammenføyninger er tredimensjonale innstikkssammenføyninger som not og fjær eller rør i rør. Siden sammenføyningene er små og påvirkes av krefter fra flere retninger, utsettes de for nesten alle typer belastning – strekk, kompresjon, skjær og kløv. Innstikksutformingen til sammenføyningen gjør det mulig for limet å motstå strekk, kompresjon og skjærkrefter, mens substratene selv bidrar til å motstå kløv.​

Avrivning og skjær i overlappende sammenføyninger

 • Avrivning og skjær i overlappende sammenføyninger

  Noen små sammenføyninger er todimensjonale, hvor mesteparten av belastningen skjer i form av skjær eller avrivning/kløv. I motsetning til sammenføyninger av paneler på rammer, hvor belastningen fordeles over en større lengde, krever små sammenføyninger limprodukter med svært høy styrke, som kan motstå belastninger over et svært lite område.​​


Produktkategorier for små sammenføyninger

 • Konstruksjonslim av akryl, epoksy og uretan har en overlappende skjærstyrke på over 6,8 MPa (1000 psi). Et godt valg når det er behov for høy styrke, utmattingsfasthet og miljøbestandighet, særlig for sammenføyninger av metall på metall.

 • Énkomponent, løsemiddelfritt lim som oppnår håndteringsstyrke i løpet av 5 til 10 sekunder. Egner seg best for små limfuger (< 10 cm²). Brukes ofte på gummi og plast. Skaper svært tette limfuger med vedheft nesten umiddelbart.

 • Énkomponent, varmeherdende lim med umiddelbar styrke og vedheft. Endelig styrke etter herding på over 6,8 MPa (1000 psi). Egner seg best til tre og plast.

 • Disse unike limene er enkle å påføre, herder raskt og gir effektiv momentstyrke, samtidig som de tåler temperatur og vibrasjoner og hindrer fuktighet og gass, slik at de beskytter mot korrosjon.

 • Faste termoplastiske bindemidler som oppnår limstyrke i løpet av sekunder. Egner seg best til tre og plast.


Ytelsesfaktorer for små sammenføyninger

Alle 3M-produkter vist nedenfor brukes ofte i små sammenføyninger. Bruk listen nedenfor til å sammenligne produktytelse.

 • + = God ++ = Bedre +++ = Best

Ta kontakt med oss

Vi er her for å hjelpe.

Trenger du hjelp til å finne det rette produktet til prosjektet ditt? Kontakt oss på 06384 hvis du trenger råd angående produkt, teknikk eller bruksområde, hvis du vil samarbeide med en teknisk 3M-spesialist, eller hvis du har behov for å diskutere prosjektet ditt.
Trenger du hjelp til å finne det rette produktet til prosjektet ditt? Kontakt oss på 06384 hvis du trenger råd angående produkt, teknikk eller bruksområde, hvis du vil samarbeide med en teknisk 3M-spesialist, eller hvis du har behov for å diskutere prosjektet ditt.