Bannerbilde av en person som legger vhb-tape på ramme for påfølgende festing til panel

Sammenføyninger av paneler på rammer og avstivere på paneler

Gir permanent sammenføyning av paneler på stive rammer

SPØR EN 3M-EKSPERT

3Ms festeløsninger for paneler på rammer og avstivere på paneler gir varig styrke

 • Paneler på rammer

  Paneler på rammer

  Sammenføyninger av paneler til rammer innebærer at dekorative eller lastbærende paneler monteres på en stiv ramme for å oppnå støtte. Vanlige bruksområder er tilhengerpaneler, heisvegger og skiltkasser.​

 • Avstiver festet på panel

  Avstivere på paneler​

  Avstivere brukes på paneler for å gi ekstra støtte og stivhet. Man finner dem ofte i tilhengerpaneler, traffikkskilt og store metallskap. ​

 • Bilde av skjærbelastning i panelrammer

  Skjærbelastning i panel på ramme

  I vertikale panel på ramme-sammenføyninger skaper tyngdekraften en skjærbelastning som følge av at sammenføyningen utsettes for panelets dødvekt. Det kan forekomme noe skjær- og kløvbelastning, men slike krefter dempes på grunn av lengden som belastningen kan fordeles over.​​

 • Bilde som viser kompresjon og strekk i avstiver på panel

  Kompresjon og strekk i avstiver på panel

  Ved sammenføyninger med avstivere på paneler er vekten til avstiveren ofte så liten at den ikke bidrar til skjærbelastning på grunn av dødvekt. I stedet utsettes avstiveren i slike sammenføyninger ofte for strekk og kompresjon når panelet belastes, for eksempel som følge av vind på skiltoverflater. Også her kan det forekomme noe skjær- og kløvbelastning, men lengden og avstiverens hatteprofil bidrar til å fordele slike krefter.​​​


Produktkategorier

 • Våre kraftige festetaper utgjør et velprøvd alternativ til skruer, nagler, sveiser og andre mekaniske festemidler. 3M™ VHB™ tape gir øyeblikkelig styrke, sterk endelig vedheft og forsegler samtidig. Viskoelastisiteten til 3M™ VHB™ tape gjør at deler kan bevege seg som følge av termisk ekspansjon/kontraksjon. Egner seg best for flatt på flatt-sammenføyninger med jevn tykkelse på limfugen.

 • Konstruksjonslim av akryl, epoksy og uretan har en overlappende skjærstyrke på over 6,8 MPa (1000 psi). Best egnet for tynne limfuger, uregelmessige former og teksturerte overflater hvor det kreves høy belastningsevne. Gir høy belastningsevne og miljøbestandighet.

 • Våre akryl, polyuretan, nitril og hybride énkomponentlim har utmerkede tetningsegenskaper. Disse produktene kan fylle store og uregelmessige åpninger, blant annet på grove substrater. De svært elastiske formuleringene gir rom for bevegelse mellom deler som følge av termisk ekspansjon/kontraksjon.

 • 3M™ Dual Lock gjenlukkbare festesystemer for sterke festeløsninger som er enkle å fjerne. Disse produktene kan enkelt tas av for vedlikehold eller utskiftning av paneler. Brukes som regel med 3M™ VHB™ tape eller andre limprodukter fra 3M.


3Ms monteringsløsninger for paneler på rammer og avstivere på paneler sørger for varig styrke

Alle 3M-produkter vist nedenfor brukes ofte til sammenføyninger av paneler. Bruk listen nedenfor til å sammenligne produktytelse.

 • + = God ++ = Bedre +++ = Best

Ta kontakt med oss

Vi er her for å hjelpe.

Trenger du hjelp til å finne det rette produktet til prosjektet ditt? Kontakt oss på 06384 hvis du trenger råd angående produkt, teknikk eller bruksområde, hvis du vil samarbeide med en teknisk 3M-spesialist, eller hvis du har behov for å diskutere prosjektet ditt.

Trenger du hjelp til å finne det rette produktet til prosjektet ditt? Kontakt oss på 06384 hvis du trenger råd angående produkt, teknikk eller bruksområde, hvis du vil samarbeide med en teknisk 3M-spesialist, eller hvis du har behov for å diskutere prosjektet ditt.