1. Post-it® Brand – Produkter, idéer, Programmer
 2. Idéer
 3. Teaching kids to save money: Making a budget chart with Post-it® Notes
Lære barn å spare penger

Post-it® Brand – Lære barn å spare penger

Å lære barn verdien av penger er en viktig del av det å sørge for at de blir forberedt på å møte verden på egen hånd. For små barn er forståelsen for at man må spare for å gjøre store innkjøp en av de beste lærdommene du kan gi dem. En enkel måte å vise dem hvordan sparing fungerer, er å lage et skjema som viser fremgangen deres mot et sparemål.


 • Slik setter du i gang:

  Slik setter du i gang

   

  Først må barnet velge hva hun/han sparer til – en leke, et spill eller en annen større ting de virkelig vil ha, men ikke har råd til å kjøpe for sine vanlige ukepenger. Det er best å velge noe de må spare til i flere måneder, slik at de kan lære at disiplin lønner seg over tid.

   

  Når de har valgt et mål, ber du dem om å skrive eller tegne dette målet på enden av en stor plakat eller et stort papir.

 • Skriv den totale prisen for innkjøpet under tegningen eller skriften. Del den resterende plassen på papiret inn i intervaller, og merk dem deretter. (For eksempel for hodetelefoner til 60 kroner, setter du opp seks trinn på ti kroner hver.) Marker så mange ruter som nødvendig i hver av seksjonene for antallet kroner de trenger for å fullføre den seksjonen. (Bruker du eksempelet med hodetelefoner er det ti ruter i hver seksjon.)

  Skriv den totale prisen for kjøpet under tegningen eller skriften

 • Heng plakaten eller papiret på veggen hvor barnet kan nå det og sett en krukke samt en blokk med Post-it® Super Sticky notatblokker foran den.

  Heng opp plakaten

 • Hver gang barnet legger i et beløp, ber du henne eller ham om å plassere en Post-it® lapp i en av rutene i den aktuelle seksjonen av skjemaet. Når skjemaet er helt fullt, feirer dere barnets suksess med å gå på butikken for å foreta kjøpet. Det fullførte skjemaet kan også fungere som god visuell hjelp til å snakke om hvor lang tid det tok å spare opp så mye penger og om barnet mener målet var verdt å vente på.

  Det fullførte skjemaet kan også fungere som god visuell hjelp til å snakke om hvor lang tid det tok å spare opp så mye penger

 • Ved å bruke et budsjettskjema som dette, kan barnet ditt se verdien av å spare over tid, og de lærer seg både å være tålmodige og se den virkelige verdien av penger.ØNSKER DU FLERE TIPS & IDEER?

Hold meg oppdatert på tilbud og mer fra Post-it® Brand!


Følg Post-it® Brand:
3M, Post-it® og fargen Canary Yellow™ er varemerker for 3M.
Bytt lokalisering
Norge - norsk