1. Post-it® Brand – Produkter, idéer, Programmer
 2. Idéer
 3. Post-it® Brand – Enkle oppstartspunkter for den detaljerte
Post-it® Brand Omhyggelig Fritenker arketype

Enkle oppstartspunkter for den Omhyggelige Fritenker

Det kan være vanskelig å komme i gang – bruk disse tipsene for å iverksette din listeproduserende livsstil.


Du er fri, fleksibel, og følger strømmen! Du går mot strømmen og baner din egen vei fremover. Derfor lever dine gjøremålslister på flyktige steder — de hviskes i vinden, står skrevet i sanden eller går sin naturlige gang rundt i bakhodet ditt. Din rebelske natur trekker deg vekk fra flokken og mot en abstrakt måte å håndtere oppgaver på. Vi har noen flotte tips som vil passe godt til din personlighet, og som vil høste dens unike evne til å sende deg på den holistiske veien til listelaging.

 • Visuelle stikkord

  Tilpass din organisatoriske stil til personlighetstypen din og få systemet til å fungere for deg.

  Er du visuelt orientert? Eller er din måte å se ting heller enn å lese ord? Heller enn å prøve noen andres system, legg vekten mot din egen livsinnstilling og skap mer organisasjon i livet ditt. Tross alt vil du sannsynligvis lykkes bedre når du kjenner deg selv og kan arbeide med dine sterke sider. Så om du er en visuelt anlagt person, ha alltid rikelig Post-it® Super Sticky Notatblokker liggende, 101 mm x 101 mm der du er — uten linjer, de er det perfekte stedet å skrible ned tegninger og kruseduller som holder inspirasjonen ved like. Siden du kan klebe og klebe på nytt som du selv vil, kan du bruke dem til å lage et visuelt tankekart og endre det så ofte du ønsker.

 • Hjernetømming

  Få ting ut av hodet ditt og ned på papir! Å losse av tankene kan hjelpe deg med å fokusere på det som teller.

  Hvis dine oppgaver bare flyr rundt i hodet ditt og du ikke vet hva du skal gjøre først, prøv en god, gammeldags hjernetømming. Ved hjelp av en stabel Post-it® Super Sticky Notatblokker, 76 mm x 76 mm, bruk fem minutter — ikke mer — og skriv ned hver eneste ting du kommer på som må gjøres i neste uke, én på hvert notatark. Skriv ned det som stopper til hjernen din, enten det er personlig eller profesjonelt, og få det ut av hodet ditt. Deretter legg bort alt – legg det i en skuff, resirkuler det, hva som helst. Dette er ikke din gjøremålsliste, det er bare en datatømming så du kan få fokuset tilbake. Så snart du har ryddet opp i ting kan du glemme hva som bekymrer deg og komme tilbake til det som er viktig.

 • Er det noe som plager deg? Skriv det ned!

  Hvis du har en gnagende oppgave som tar for mye plass i hodet, så få den ut derfra.

  Noen ganger kan en liten oppgave som ikke er spesielt viktig bli uforholdsmessig distraherende. Enten det er noe du har utsatt eller noe du ikke er sikker på hvordan du skal gjennomføre, kan denne typen oppgaver bli et enormt energisluk og skape urolighet som kommer i veien for produktivitet. Når dette skjer er det på tide å gi prioritet til slike oppgaver, selv om det ikke er opplagt. Du må få dem ut av veien for å gi deg muligheten til å bevege deg fremover mot det neste — og det krever sannsynligvis færre krefter enn å fortsette å bekymre seg for det. Sett det øverst på din gjøremålsliste på en Post-it® Super Sticky Notatblokk 102 mm x 152 mm, eller bare skriv det rett ned på en Post-it® Super Sticky Notatlapp, 101 mm x 101 mm, og sett den i synsfeltet ditt slik at du ikke kan ignorere den. Når det er over vil du bli overrasket over hvor mye av din energi du har frigjort — og hvor forfriskende det føles!

  Noen ganger er alt vi trenger et nytt perspektiv når det kommer til organisering og prioritering. Stol på disse rådene for å holde styr på oppgaver på jobben og i privatlivet, og å hjelpe til med å ha dem friskt i minne.

  Kilder:
  http://www.cnn.com/2010/LIVING/07/09/rs.organizing.for.your.personality/
  http://www.fastcompany.com/3040420/why-our-brains-love-lists-and-how-to-make-better-ones
  http://www.forbes.com/sites/vanessaloder/2014/06/02/five-best-to-do-list-tips/#2c17ecff51b5ØNSKER DU FLERE TIPS & IDEER?

Hold meg oppdatert på tilbud og mer fra Post-it® Brand!


Følg Post-it® Brand:
3M, Post-it® og fargen Canary Yellow™ er varemerker for 3M.
Bytt lokalisering
Norge - norsk