Scrum-metoden

Gå fra «må gjøre» til «gjort» med Scrum-metoden

Med Scrum-metoden og Post-it® produkter kan du dele opp et prosjekt i lett håndterlige moduler. Metoden hjelper deg å spore hver oppgave gjennom de ulike trinnene frem til den er fullført, og den sikrer også at alle på teamet kjenner til fremdriften og holder seg oppdatert. Den kan bidra til å omsette tanker i handling og handling i suksess.


 • Hva er Scrum-metoden? Scrum kan være til stor hjelp hvis du samarbeider om et prosjekt med høyt tempo og mange bevegelige deler. Metoden er en fleksibel og enhetlig strategi der enkeltpersoner jobber som et team for å nå et felles mål. Innfør Scrum ved hjelp av Post-it® produkter. Det kan være nøyaktig hva teamet ditt trenger for å få ut ideene sine og omsette dem i et prosjekt som fullføres med glans.


 • 1. Start med en tavle – tusjtavleprodukter fungerer best!

  Start Scrum-prosessen ved å finne en vegg som er tilgjengelig for alle teammedlemmene, og heng opp en Post-it® Super Sticky tusjtavle. Post-it® Super Sticky tusjtavlen er et utrolig fleksibelt hjelpemiddel som lar deg skrive, skissere og tenke høyt i et miljø preget av samarbeid. I tillegg kan du feste den på nesten alle overflater uten å bekymre deg for skader.

  Tegn fem kolonner på Post-it® Super Sticky tusjtavlen, og gi hver enkelt en overskrift i denne rekkefølgen: Historie, Oppgaver, Underveis, Til kontroll og Utført. Deretter skriver du en fullstendig liste over alle oppgavene og funksjonene som må legges til i prosjektet ditt. I Scrum-verdenen kalles disse «historier», og hver historie er et mindre delprosjekt med sine egne tilknyttede oppgaver.

 • 2. Begynn å skrive historiene til prosjektet ditt

  Skriv hver historie ned på sin egen Post-it® Super Sticky Notes på 76 x 76 mm, og organiser dem i Historie-kolonnen. Du kan bruke de mange forskjellige fargene til å fargekode hver historielapp etter teammedlemmet som er ansvarlig for den, og fordi lappene er superklebrige, kan du flytte dem igjen og igjen etter hvert som dere jobber dere gjennom Scrum-prosessen.

 • 3. Fordel alle oppgavene

  Det er nå ting begynner å bli spennende! Identifiser oppgavene forbundet med hver enkelt historie, skriv ned hver oppgave på en Post-it® Super Sticky Notes på 76 x 76 mm i forskjellig farge, og fest dem på rekke ved siden av den relevante historien. Ettersom lappene er dobbelt så klebrige som vanlige lapper, kan du være trygg på at de holder seg på plass.

  Når du tar et skritt tilbake, kan du se Scrum-kolonnene, historiene og alle oppgavene forbundet med disse historiene – et sammendrag på høyt nivå av prosjektet og dets tidslinje som er synlig for alle medarbeiderne dine. Nå er det på tide å omsette alt i handling!

 • 4. Ta hånd om oppgavene, og se dem bli fullført

  Hvis en oppgave er klar til å bli jobbet med, tar teammedlemmet som er ansvarlig for den, og flytter den til Underveis-kolonnen. Underveis-kolonnen representerer alle oppgaver som nå er under arbeid – uansett om de nettopp er startet på eller nesten ferdige.

  Hvis en oppgave har blitt jobbet med, men krever testing, tar teammedlemmet som er ansvarlig for den, og flytter den til Til kontroll-kolonnen.

  Når en oppgave er fullført, kan den flyttes til Utført-kolonnen. Når prosjektet er helt ferdig, kan dere feire ved å fjerne alle Post-it® Super Sticky Notes på 76 x 76 mm fra Utført-kolonnen og sette dem til side for arkivering.

  Ved å bruke disse Post-it® produktene til å gjøre Scrum-metoden til en del av teamets arbeidsflyt kan du forsikre deg om at tanker omsettes i handling, at gode ideer fester seg, og at man tar alle de små skrittene som kreves for å nå målet. Bare følg disse enkle trinnene:

  1. Begynn med en tavle
  2. Skriv historiene til prosjektet ditt
  3. Fordel oppgaveneØNSKER DU FLERE TIPS & IDEER?

Hold meg oppdatert på tilbud og mer fra Post-it® Brand!


Følg Post-it® Brand:
3M, Post-it® og fargen Canary Yellow™ er varemerker for 3M.
Bytt lokalisering
Norge - norsk