1. Post-it® Brand – Produkter, idéer, Programmer
 2. Idéer
 3. Fun that sticks: A Bedtime Math activity
Humor som fester seg: A Bedtime Math Activity

Humor som fester seg: A Bedtime Math Activity

Vi vet ikke hvordan det er med deg, men den ene tingen vi synes er spennende, er en slett vegg. Hvorfor? Fordi det er det perfekte lerretet til kreativ kunst og matteoppgaver! I denne morsomme aktiviteten viser vi deg hvordan du utforsker størrelser, mønstre og vinkler ved å lage blomster med Post-it®-lapper.


 • Flower power

  Du trenger: Post-it® Super Sticky Notes 76 x 76 mm i en rekke ulike farger og en helt slett vegg.
  Du kan lage alle slags former med firkantede Post-it®-lapper. En av våre favoritter er en blomst med fire kronblader. Du kan også lage artige mønstre med denne blomsterformen.

  Bildet nedenfor er starten på et mønster. Hvilken farge vil du bruke på kronbladene på den neste blomsten for å fortsette mønsteret?

  Flower power

 • Du kan også leke med størrelser når du lager mønstre. Hva skjer med blomstene når du går fra venstre mot høyre i bildet nedenfor? Hvis du legger til en femte blomst, hvor mange Post-it®-lapper trengs for å skape en høyere stilk?

  Og noen blomster vokser raskere enn andre! Hvis hver blomst er to lapper høyere enn den forrige, hvor høy vil den fjerde blomsten være?

  Du kan også leke med størrelser når du lager mønstre

 • Blomster opphøyd i annen

  Noen blomster har mer enn fire kronblader. Hvis du vil lage en blomst med åtte kronblader, må du lage et nytt lag med kronblader i en X-form på toppen av formen til plusstegnet. Slik gjør du:

  Start det andre laget med kronblader ved å feste en ny Post-it®-lapp i midten, som vist på bildet nedenfor. Hver spiss på den nye Post-it®-lappen skal overlappe jevnt på midten av hvert kronblad. Se hvordan den øverste spissen legger seg fint på midten av den prikkete sirkelen, som Nord på et kompass.

  Noen blomster har i tillegg mer enn fire kronblader

 • Når den midtre lappen er perfekt plassert, kan du legge til det andre laget med kronblader! Velg en ny farge for hvert nytt lag, og legg til kronbladene slik at den innvendige kanten kommer på linje med den midtre Post-it®-lappen. Hvis du vil ta helt av, kan du alltids legge til flere lag med kronblader!

  Når den midtre ruten er perfekt plassert, kan du legge til det andre laget med kronblader

 • Hvis du vil lage en blomst med tolv kronblader, fjerner du først det andre laget med kronblader slik at du kan legge til en ny midtre lapp. Igjen plasserer du den nye lappen slik at spissen overlapper jevnt på hvert kronblad. Legg deretter til en tredje lapp slik at hjørnene kommer mellom hjørnene på de to andre lappene. Nå legger du til det andre og tredje laget med kronblader, og da er den ferdig. En blomst med tolv kronblader!

  Hvis du vil lage en blomst med 16 kronblader, legger du til en fjerde midtre lapp ved å bruke samme metode.

  Hvis du vil lage en blomst med tolv kronblader, fjerner du først det andre laget med kronblader slik at du kan legge til en ny midtre rute

 • Villblomsten

  Lag denne spektakulære blomsten ved å brette hver nye Post-it®-lapp med samme vinkel igjen og igjen mens du fester den oppå den forrige lappen. Det er 360 grader i en sirkel, som er mye plass å leke på. Se hvor mange Post-it®-lapper du får plass til på én rund blomst!

  Du vil kanskje lage villblomsten med en tynn stilk. Hvis du klipper en 76 mm firkantet Post-it®-lapp i to, hvor bred er den?

  Villblomsten


 • Matteoppgave før sengetid

  Bedtime Math er en veldedig organisasjon som ønsker å gjøre det morsomt og spennende å lære matte igjen. Kjerneproduktet er zany daglige matteoppgaver på nettet som foreldre kan gjøre sammen med barna, for å gjøre matte om kvelden like vanlig og fornøyelig som den tradisjonelle kveldshistorien. Bedtime Math har siden dette utvidet konseptet til også å lage kreative matteopplevelser for barn hjemme, på biblioteket og i skolefritidsordninger over hele landet. Du finner mer informasjon på www.bedtimemath.org.ØNSKER DU FLERE TIPS & IDEER?

Hold meg oppdatert på tilbud og mer fra Post-it® Brand!


Følg Post-it® Brand:
3M, Post-it® og fargen Canary Yellow™ er varemerker for 3M.
Bytt lokalisering
Norge - norsk