1. Post-it® Brand – Produkter, idéer, Programmer
 2. Idéer
 3. Post-it® Brand – Fininnstill dine langsiktige mål
Post-it® Brand Oppfinnsom Sjonglør arketype

Fininnstill dine langsiktige mål

Går store mål tapt i dagliglivets strøm av gjøremål? Disse tipsene kan hjelpe.


 • Det kan hende du er det vi liker å kalle en Oppfinnsom Sjonglør. Du er en mester til å få ting gjort, en detalj-drevet listeproduserende maskin! Du elsker følelsen ved å krysse av bokser og påbegynne en ny gjøremålsliste. Du har et målrettet fokus mot å vinne dagen, og aldri glemme å ta med en flaske melk på veien hjem. Din arbeidsomhet kan likevel gjøre at du mister fokuset på å oppnå dine langsiktige mål der ute i horisonten — vi har noen flotte tips for å hjelpe deg med å fortsette din daglige arbeidskapasitet, og samtidig fininnstille ditt virke på lengre sikt.

 • Ta en kikk en gang til på det du har lagt vekk

  Om du har noen oppgaver som aldri blir gjort er det på tide å finne ut hvorfor.

  Visse oppgaver på din gjøremålsliste ser ut til å bli med videre dag etter dag, helt til de har blitt utsatt i månedsvis. Før du vet ordet av det har du ikke tid til å fullføre mål du trodde var innenfor rekkevidde. Så hva skjedde? Enten var ikke oppgaven så viktig til å begynne med, eller så kom noe i veien som gjorde at du ikke fikk fullført. Uansett er det noe galt. For å unngå å gå i denne fellen, merk deg hva som har vært på din gjøremålsliste lenger enn et par dager, og marker hvert punkt som faller inn under denne kategorien med en Post-it® Index eller Post-it® Sterk index. Så tar du en titt på hvert punkt og bestemmer deg for hva som kan fjernes fra listen, og hva som kreves av dine problemløsende evner for å komme videre.

 • Bøttelisten

  Opprett virtuelle «bøtter» for å samle oppgaver og knytte dem til tidslinjer og underoppgaver.

  Av og til kan det å være en god multitasker gjøre det vanskelig å forstå hvordan man tilnærmer seg et prosjekt med mange trinn eller stadier. «Bøttemetoden» kan hjelpe — et system som lar deg organisere oppgaver inn i trinn langs en sti som viser deg hva som har blitt gjort, hvor du er nå og hva som venter. For eksempel, for et prosjekt kan du opprette tre kolonner på din Post-it® Møteromsblokk merket Ugjort, Gjøremål, Under behandling og Fullført. Skriv ned hver oppgave som må fullføres for det aktuelle prosjektet på en Post-it® Super Sticky Notatblokk, 76 mm x 76 mm og plasser dem der de skal være — fordi du kan feste lapper og feste dem på nytt, vil de kunne flyttes mellom bøtter etter behov, og hjelper deg med å følge opp individuelle oppgaver etter hvert som de gjennomgår disse stadiene. Ikke bare kan bøttemetoden hjelpe deg å administrere dine prosjekter, men den kan også hjelpe deg å finne områder der antall stadier i en prosess kan reduseres eller hjelpe oppgaver med å komme seg videre.

 • Prosjektlister

  Når du jobber i team bruk prosjektlister for å sørge for at alle er på samme side.

  Når du jobber i team kan det være en god idé å opprette prosjektlister som forklarer oppgaver og tilordner ansvarsområder der alle kan se dem. Det høres enkelt ut, men det kan være en ypperlig måte å spare tid på og få alle til å føle at de får den respekten og det ansvaret de fortjener på sine prosjekter. Post-it® Super Sticky Notatblokker 102 mm x 152 mm og Post-it® Møteromsblokker kan være utmerkede verktøy til dette formålet, der hvert teammedlem kan lage gjøremålslister til prosjekter og slå dem opp på kontoret der alle kan se dem. Når hvert medlem i teamet vet hva som foregår ved første øyekast — hvem hver enkelt oppgave tilhører, hvor stor fremgang alle har gjort og hva som er neste skritt — da vil ditt team unngå endeløse e-poster og føle seg klare for det neste som kommer. Gi prosjektlister en sjanse neste gang du jobber i team, og se hvor mye klarere kommunikasjonen blir.

 • Kalenderlisten

  Sett gjøremålene rett inn i kalenderen slik at du holder deg til oppgaven.

  Av og til er metodene som fungerer best til å håndtere gjøremålslister de enkleste. Å sette dine gjøremål inn i kalenderen betyr at du ser alt du trenger i det øyeblikket du åpner tidsplanen din for dagen. Ta ganske enkelt hvert punkt på gjøremålslisten, beregn hvor lang tid det vil ta å gjøre disse ferdig og skriv de rett inn på Post-it® Møteromsblokken. Du kan også legge til Post-it® Index Piler for å merke dagens viktige oppgaver eller fargekode dine oppgaver etter emne, kunde eller kategori. Når din Post-it® Møteromsblokk inneholder alt du trenger å gjøre er det ingen grunn til å bekymre deg for å glemme eller gå glipp av noe, og dagen din vil bli mye mindre stressfylt.

 • Liste over fordeler og ulemper

  Å analysere en vanskelig avgjørelse med en liste over fordeler og ulemper kan hjelpe til med å ta rett beslutning.

  Hvis du skal ta en vanskelig avgjørelse vil det hjelpe å lage en liste med fordeler og ulemper. Når du må koke ned noe til enkle punkter vil du tvinges til å finne ut hva som virkelig har betydning. Prøv å lage listene dine på to ulikt fargedePost-it® Super Sticky Notatblokker, 102 mm x 152 mm (én med fordeler, én med ulemper), og fest disse der du vil se dem om morgenen, og så la listen henge til neste dag. Når du kommer tilbake med et nytt perspektiv vil du kunne se ting klarere. Du kan også prøve å dele dine lister med andre og be om hjelp til lage en idédugnad med fordeler og ulemper. Når du har brukt opp alle valgmuligheter kan du sammenligne og vurdere hver side av listen for å ta den mest logiske og velbegrunnede beslutningen. Eller, hvis du er på kontoret, skriv på flere Post-it® Super Sticky Notatblokker, 76 mm x 76 mm, alle faktorer du kommer på, ved å bruke ulike farger (som grønn for fordeler og rosa for ulemper). Fest dem på veggen mens du går gjennom alle dine tanker, og du vil sitte igjen med en klar visuell idé av hvilken farge som er mest dominant — og dermed hvilken vei din beslutning heller mot.

 • Langsiktige mål

   Tre ut av den daglige strømmen med oppgaver og skriv ned dine største drømmer og mål.

  Det kan være vanskelig å holde tritt med avkryssing i bokser på en gjøremålsliste for å gjenvinne perspektivet. Når du lager en liste over langsiktige mål og drømmer, kan det virkelig hjelpe å se hva du jobber for og hvor du vil hen. Så lag en liste over langsiktige mål fra tid til annen, selv om du synes de er for ambisiøse eller utsvevende. Når du setter din liste på en Post-it® Super Sticky Notatblokk 102 mm x 152 mm, vil du være i stand til å ha det klart for øyet slik at det minner deg på dine mest inspirerende mål. Når hverdagen tynger, heng listen din opp på et nytt sted slik at du kanskje vil oppdage og lese den på nytt — og bruke den for å løfte deg opp igjen. Hvis du ønsker din liste over store mål i stort format, fest en Post-it® Møteromsblokk til veggen på kontoret eller kjøkkenet, og skriv ned dine drømmer — du vil bli minnet hver dag om ting du har lyst til å oppnå på storslått vis.

  Sammen med noen viktige nøkkelprodukter fra Post-it® vil disse tipsene kunne hjelpe alle som driver med multitasking å huske de store og mer langsiktige målene i sine liv. Bruk dem godt!

  Kilder:

  http://www.fastcompany.com/3026738/work-smart/5-ways-to-make-your-to-do-lists-more-effective

  http://mashable.com/2015/06/23/daily-schedule-working/#hSmBIIHxcOqW

  http://www.fastcompany.com/3051951/secrets-of-the-most-productive-people/the-six-lists-you-need-to-make-every-day-productive

  https://unclutterer.com/2015/04/02/6-approaches-to-creating-an-effective-to-do-list/ØNSKER DU FLERE TIPS & IDEER?

Hold meg oppdatert på tilbud og mer fra Post-it® Brand!


Følg Post-it® Brand:
3M, Post-it® og fargen Canary Yellow™ er varemerker for 3M.
Bytt lokalisering
Norge - norsk