1. 3M Norge
 2. Novec
 3. Resources
 4. 3M™ Novec™ Isolerende gass – et bærekraftig alternativ til SF6
Novec

3M™ Novec™ Isolerende gass – bærekraftig SF₆ alternativ

EU-rapport om SF6-alternativer og potensiell SF6-utfasing

EU-kommisjonen (DG CLIMA) har utgitt en ny rapport om forsfor hexafluorid (SF6) alternativer og potensiell SF6-utfasingsscenarier knyttet til den såkalte F-gassforordningen (EU-forordning 517/2014). Bruk av SF6 har allerede blitt utestengt i flere bruksområder, med elektrisk utstyr som hittil er unntatt fra disse begrensningene. EU-rapporten (PDF, 319 KB) vurderer tilgjengeligheten av SF6-alternativer og gir en evaluering for en potensiell utfasing av SF6.

EUs interessentverksted som diskuterer SF6 utfasingsscenarier

I et neste trinn har EU-kommisjonen (DG CLIMA) invitert relaterte interessenter, inkludert medlemsland, koblingsutstyr OEM, verktøy og frivillige organisasjoner til å diskutere potensielle SF6-utfasingstider. Workshopen er basert på EU-rapporten fra 2020 og tilleggsinnspill kommisjonen har mottatt via direkte konsultasjon med relaterte interessenter. Det forventes at kommisjonen vil komme med et forslag til den reviderte F-gassforordningen innen utgangen av 2021, og forordningen vil tre i kraft ved utgangen av 2022 / begynnelsen av 2023. Det er derfor på tide å handle og begynne å implementere passende SF6-alternativer!


Herobanner showing leaves and SF₆ symbols

Er du klar for utfasing av SF6 ?

3M™ Novec™ Isolerende gass – et bærekraftig alternativ til SF6

Spør en ekspert

3M Novec Insulating Gases – smart, trygg , bærekraftig

Novec Isolerende gasser er det ideelle alternativet til SF6 da de kombinerer utmerkede dielektriske egenskaper og sikkerhet med eksepsjonelle miljøegenskaper. Brukt som en del av en gassblanding, reduserer Novec isolerende gasser drivhusgasspotensialet med mer enn 99 % i potensielt utstyr på markedet.

Våre partnere bruker Novec Isolerende gasser som en del av SF6 gratis produkter i flere mellom- og høyspenningsapplikasjoner som går tilbake til de første installasjonene i 2015:

 • Image showing Insulating Gas 4710 used in an application
  GE’s g³™ using 3M™ Novec™ 4710 Insulating Gas

  g3, (uttales "g" kubet) er GEs alternativ til SF6 gass, utviklet for HV elektrisk overføringsutstyr og bruker 3M Novec 4710.

  g3 produktene har samme rangeringer og samme dimensjonale fotavtrykk som toppmoderne SF6, med en drastisk redusert miljøpåvirkning.

  Besøk GE g³-nettsiden


  EconiQ ™ av Hitachi ABB Power Grids ved hjelp av 3M ™ Novec ™ 4710 isolasjonsgass

  EconiQ ™ er Hitachi ABB Power Grids 'miljøeffektive portefølje for bærekraft der produkter, tjenester og løsninger har vist seg å levere enestående miljøytelse.

  Besøk Hitachi ABB Power Grid EqoniQ-nettsiden

 • Image showing Insulating Gas 5110 used in an application
  AirPlus™ using 3M™ Novec™ 5110 Insulating Gas

  AirPlus™, som bruker 3M Novec 5110 som et miljøeffektivt SF6 alternativ er utviklet av ABB.

  I dag har AirPlus™ blitt brukt i middels spenning av ABB AG i MV Primær GIS opptil 40,5 kV og i MV Sekundær GIS og AIS opptil 24 kV.

  Besøk ABB AirPlus-nettsiden


Installasjoner som bruker 3M Novec Insulating Gas

Totalt er det mer enn 25 installasjoner som allerede er i gang eller installeres i Europa av flere ledende transmisjons- og distribusjonssystemoperatører (TSO og DSO), som gjør Novec Insulating Gases til et velprøvd SF6 alternativ.


Herobanner shows a map over the Installations using 3M Novec Insulating Gas

Kan Novec Isolerende gass bedre dine miljøgassutslipp?

Hvis du har ytterligere spørsmål, eller hvis du ønsker å motta mer informasjon om Novec isolerende gasser fra oss i fremtiden, kan du klikke på lenken for å gå til skjemaet vårt.


Herobanner showing a snapshot from the video

SF6 er laget for å redusere miljøgassutlipp med mer enn 99%

Vil du lære mer om vår Novec isolerende gasser?


Spør en ekspert

 • Takk for din henvendelse til 3M. Informasjonen du oppgir i denne sammenheng vil bli brukt til å svare på din henvendelse, via mail eller telefon, fra en 3M representant eller en av våre autoriserte samarbeidspartnere som vi eventuelt deler personlig informasjon med, iht retningslinjer i 3M Personvernerklæring.

 • Alle felter er obligatoriske, med mindre det er angitt som valgfrie

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Underkaste Submit

Takk. Skjemaet ditt har blitt sendt inn!

Besøk nettstedet vårt for å lære mer om 3M™ Novec™ Isolerende gasser

Vi beklager.

Det oppstod en feil under innsending. Prøv på nytt senere