1. Alle 3M-produkter
3M Norge
 Resultater 
disposable-respirators

Støvmasker

Du kan ofte se støv og rusk i luften, men mange av partiklene som er skadelige for luftveiene dine, kan ikke sees med det blotte øyet.

Finn et produkt
 • Anbefalt applikasjon  
  • + Mer


 • 3M™ 8000 serien koppformede støvmasker

  3M™ Aura™ Støvmasker i 9300+Gen3-serien

  Sikkerhet og komfort har høy prioritet hos 3M. Tredje generasjon av Aura™ støvmasker har en rekke forbedringer der innovativ, ny teknologi kombineres med ergonomisk design. Den nye Cool Flow™ ventilen åpner seg lettere, noe som reduserer varmeoppbygging i støvmasken og gjør den mer komfortabel å bruke over lengre tid.

  Oppdag funksjonene

  Se produktene

 • 3M™ Aura™ 9300+ serien sammenleggbare støvmasker

  3M™ Aura™ 9300+ serien sammenleggbare støvmasker

  3M™ Aura™ 9300+ serien sammenleggbare støvmasker er et resultat av 3Ms kontinuerlige arbeid for økt komfort. Det smarte sammenleggbare, tredelte paneldesignet passer til en rekke ansiktsformer og -størrelser og har plass til mer ansiktsbevegelse, noe som gjør dette til et svært komfortabelt åndedrettsvern.

  Oppdag funksjonene
  Se produktene

 • 3M™ 8300 serien koppformede støvmasker

  3M™ 8300 serien koppformede støvmasker

  3M™ 8300 serien støvmasker er komfortable for de fleste ansiktsformer og -størrelser. Med den myke polstrede ansiktstetningen får du komfort som varer, og det robuste designet gjør 8300 serien holdbar og slitesterk.

  Se produktene

 • 3M™ 8300 og 8835 koppformede støvmasker

  3M™ 8325+ og 8835+ serien koppformede støvmasker

  Med støvmaskene i 3M™ Premium-serien får du trygghet og svært god komfort. De er lette i vekt, filtrerer godt og har meget lav pustemotstand. 3Ms åndedrettsvern innfrir kravene i tilstoppingstesten for åndedrettsvern med filtrerende ansiktsstykker (FFP) og kan brukes i mer enn ett skift.

  Se produktene

 • 3M™ 8000 serien koppformede støvmasker

  3M™ 8000 serien koppformede støvmasker

  3M™ 8000 serien støvmasker er lette i vekt, komfortable og gir god beskyttelse mot faste- og ikke-flyktige væskepartikler. Våre støvmasker har to stropper, konveks utforming, neseskumgummi og neseklips, slik at de er komfortable i bruk for en rekke forskjellige ansiktsstørrelser.

  Se produktene

 • 3M™ 9100 serien VFlex™ sammenleggbare støvmasker

  3M™ VFlex™ 9152 serien sammenleggbare støvmasker

  Med VFlex-støvmaskene 9152 og 9152S får du effektiv beskyttelse til en svært god pris – uten at det går utover kvaliteten. Når du bretter dem ut, får du et komfortabelt og romslig område. VFlex-åndedrettsvernene utvides og tilpasses etter ansiktet ditt når du puster, jobber og snakker. De har justerbare neseklipps og fliker og er tilgjengelige i to forskjellige størrelser, så de har god passform for de fleste ansikter.

  Se produktene


Åndedrettsvern i Speciality-serien

 • Åndedrettsvern mot sveiserøyk

  Åndedrettsvern mot sveiserøyk

  3M 9925 og 9928 støvmasker er designet spesifikt for sveising og beskytter mot sveiserøyk, ozon og ubehagelige lukter fra organiske damper.
  De er lette i vekt og gir komfortabel og effektiv beskyttelse mot støv og metallrøyk. De er designet for å kunne brukes mot større mengder partikler fra sveiserøyk, slik at de kan brukes over lengre tid. 3M™ Cool Flow™ utåndingsventil reduserer varmeutvikling – spesielt under varme og fuktige arbeidsforhold.

  Se produktene

 • Åndedrettsvern som demper ubehagelig lukt

  Åndedrettsvern som demper ubehagelig lukt

  Vi har utviklet åndedrettsvern som demper ubehagelig lukt, veier lite og som gir en effektiv, komfortabel og hygienisk beskyttelse for bestemte typer arbeid innen alt fra metalletsing til avfallssortering. Disse spesialmaskene beskytter mot støv og damp og har i tillegg et integrert lag av aktivt kull som demper visse ubehagelige lukter (hydrogenfluorid, organisk damp og sure gasser under Grenseverdiene (TLV)).

  Se produktene


Videoer


Ressurser

 • Slik velger du

  Slik velger du

  Ta en titt på vår 4 trinns modell for åndedrettsvern for å finne ut hvordan du velger riktig åndedrettsvernet som er best egnet for miljøet du arbeider i.

  Finn ut mer

 • Tilpasningstest

  Tilpasningstest

  Tettsittende åndedrettsvern beskytter bare godt nok hvis de har riktig passform, og derfor er det viktig å utføre tilpasningstest for alle ansatte. I vår omfattende veiledning får du en grunnleggende innføring i korrekt tilpasning.

  Finn ut mer


Flere ressurser

 • EN 149:2001+A1:2009-standarden

  3M™-støvmaskene møter kravene til den europeiske standarden EN 149:2001+A1:2009 – bare for filtrerende halvmasker til beskyttelse mot faste- og ikke-flyktige væskepartikler. Produktene klassifiseres etter filtrereffektivitet og maksimal totallekkasje (FFP1, FFP2 og FFP3) samt bruksområde og tetningsmotstand.

  Dette er noen av ytelsestestene i denne standarden:

  • Test av filterpenetrasjon og utvidet eksponering (metning): evaluerer filtreringsevnen til produktet når det er nytt og over tid
  • Pustemotstand: evaluerer hvor lett det er å puste (innånding og utånding) gjennom åndedrettsvernet
  • Total lekkasje innover: evaluerer filterpenetrasjon og mulighetene for ventillekkasje (hvis montert) og ikke minst for lekkasje i ansiktsforseglingen i nye åndedrettsvern, som testes ved at flere forskjellige personer bruker dem mens de gjør simulerte arbeidsoppgaver.
  • Tilstoppingsmotstand: evaluerer åndedrettsvernets evne til å fortsette å fungere effektivt og gi beskyttelse på steder med store mengder støv.

  Produkter til gjenbruk testes også med en regjøringssyklus (som spesifisert av produsenten) og oppbevares i 24 timer for å bekrefte at ytelsen ikke påvirkes av gjenbruk. Testing av tilstoppingsmotstanden er et obligatorisk krav for produkter til gjenbruk, men det er valgfritt for produkter til engangsbruk. du kan kjøpe et komplett eksemplar av EN 149:2001+A1:2009 hos det nasjonale standardiseringsorganet.

  Merkinger:
  R = til gjenbruk
  NR = til kortiddsbruk (bare ett skift)
  D = innfrir kravene som gjelder tilstoppingsmostand


Støvmasker fra 3M

Tilgang på trygg og ren luft er viktig for at de ansatte skal kunne holde seg friske og fornøyde på jobb. Med dette i tankene har vi brukt vitenskap til å utvikle en rekke 3M™-støvmasker med bedre pusteegenskaper, mer komfort og bedre beskyttelse.

ANDRE 3M-WEBSITES
bCom
Følg oss
Varemerkene oppført ovenfor tilhører 3M.
Bytt lokalisering
Norge - norsk