• 3M og Festool lanserer en komplett løsning for karosseri- og lakkeringsverksteder

  3M og verktøyprodusenten Festool har inngått et samarbeid for å levere førsteklasses effektivitet og kostnadsbesparende systemer for karosseri- og autolakkbransjen.

  Selskapene vil lansere Total Automotive Sanding System, deres første felles komplette løsning for profesjonelle innen karosseri- og autolakk i Europa i Januar 2017.

  Igjennom utstrakt forskning hos karosseri- og lakkeringsverksteder, jobber det vitenskapsbaserte teknologiselskapet 3Ms eksperter kontinuerlig for å skape gode komplette løsninger for bransjen. Dette for å øke hastigheten på arbeidsprosessene fra start til slutt.

  Det nye systemet er det mest omfattende av denne typen levert fra en leverandør, og dekker alle deler av lakkreparasjonen, fra karosseri til lakkering og klargjøring. Alt i dette modulbaserte systemet er kompakt, mobilt og intuitivt. Dette betyr mindre tid bortkastet på å lete etter verktøy, kortere prosesstider og mindre renhold, som igjen vil gjøre prosessene mer strømlinjeformet og mer økonomisk innbringende.

  Samarbeidet vil føre til at produkter som lanseres fremover kombinerer 3Ms markedsledende slipemateriell med Festools premium håndverktøy, støvsugere og tilbehør. Kunder vil også nyte godt av Festools gode garantiordninger i tillegg til 3Ms globale tilstedeværelse. Dette vil være med å gjøre profesjonelle brukere mer effektive som igjen vil gi en bedre inntjening.

  Systemet drar også nytte av 3Ms slipematerialer som gir rask avvirkning og førsteklasses finish, inkludert Cubitron™ II, Trizact™ og Perfect-it™ Lakkorrigeringssystem. Produktene har meget lang levetid og reduserer materialkostnaden.

  Et annet meget viktig element til systemets effektivitet er Festools integrerte støvsugersystem, som tar seg av støvet på en optimal måte. Støv kan ødelegge finish, noe som kan føre til kostbart omarbeide.

  Systemet er i tillegg spesielt utviklet for brukernes ved og vel. Dette kommer tydelig frem i effektiviteten til støvsugerne og de ergonomiske slipemaskinene med minimal vibrasjon og non-slip design.

  Werner Kaelin, 3M Europa Business Development Manager, sier: “Ved å ha inngått et samarbeide med Festool, er vi på 3M overbevist om at vi lanserer det mest komplette system for overflatebehandling inne karosseri- og lakkverksteder. Disse må i enda større grad levere høy kvalitet og god inntjening på alle reparasjoner.“

  “3M Total Automotive Sanding System leverer enestående ytelse, effektivitet, sikkerhet, brukerkomfort og pålitelighet, og gir våre kunder en bekymringsfri løsning. Systemet drar ikke bare nytte av de to selskapenes førsteklasses teknologier, men også ved å kombinere 3Ms salgs og distribusjonsmodell med Festools meget gode garantiordninger.“

 • 3M og Festool lanserer en komplett løsning for karosseri- og lakkeringsverksteder

  “Vi ønsker å jobbe sammen for å utvikle denne typen
  konsultasjoner som et samarbeid som vil gi nytte til både våre
  partnere og kunder. Et resultat fra dette samarbeidet er at
  kunden tilbys et enestående system fra en og samme leverandør,
  skreddersydd etter kundens spesifikke behov.”

 • “Dette systemet vil hjelpe våre kunder med å skape fremtidens karosseri- og lakkverksteder med sine mobile arbeidsstasjoner, fokus på miljø og sikkerhet i tillegg til bedret effektivitet.”

  Han legger til: “The Total Automotive Sanding System er kun starten. 3Ms samarbeide med Festool vil gjøre oss i stand til å produsere masse nye produkter for å øke effektivteten og økonomien hos karosseri- og lakkverksteder, så bare følg med.”

  3M kunngjorde det globale samarbeidet med den tyske verktøyprodusenten TTS Tooltechnic Systems AG & Co. KG, som produserer Festool produktene i februar 2016. Selskapene begynte å jobbe sammen i USA og Canada i juli 2016. Lanseringen i Europa settes i gang etter positiv respons og suksess i disse markedene.

  I de kommende år vil selskapene produsere en rekke produkter for karosseri- og lakkverksteder. Dette vil dekke alt fra slipemateriell og slipeverktøy til verktøy for lakk produkter for klargjøring.

  De vil også knytte enda tettere bånd til kundene, i tillegg til treninger i verkstedene og fokus på helse, miljø og sikkerhet. Dette vil sikre at de er i en god posisjon til å møte utfordringer i fremtiden.

  Dr Federica Gussoni, leder for Business Unit Automotive ved Festool GmbH, sier: “Vårt samarbeide med 3M er basert på at vi begge involverer oss i intensive konsultasjoner innen prosesser i kundens lokaler.“

  “Vi ønsker å jobbe sammen for å utvikle denne typen konsultasjoner som et samarbeid som vil gi nytte til både våre partnere og kunder. Et resultat fra dette samarbeidet er at kunden tilbys et enestående system fra en og samme leverandør, skreddersydd etter kundens spesifikke behov.”

  Hun legger til: “Vi er sikre på at de to selskapene vil skape relasjoner som gir synergier som igjen vil komme kunden til gode. “

  “I USA og Canada har vi vært meget synlige i markedet siden juli 2016. Den positive oppfattelsen av samarbeidet i det Nord-Amerikanske markedet bevises fra all den positive responsen vi har mottatt fra partnere og kunder, som helt klart har sett en positiv ekstra verdi.”

  3M er et varemerke eid av 3M Company.


 • Om 3M

  Hos 3M bruker vi vitenskap på ulike måter til å forbedre hverdagen til våre kunder. Med $30 milliarder i salg er våre 90 000 ansatte i daglig kontakt med kunder over hele verden. Les mer om 3Ms kreative løsninger på verdensproblemene på www.3M.com eller på Twitter @3M eller @3MNewsroom.

 • Om Festool

  Festool utvikler elverktøy og trykkluftverktøy av høy kvalitet til profesjonelle og brukere for krevende bruksområder. Siden grunnleggelsen av familiebedriften i 1925 har forpliktelsen til kvalitet og innovasjon ført til over 350 patenter og over 90 premier. Over 90 % av Festool-kundene er lojale mot merket. Les mer om Festool på www.festool.com.

 • festol