Lymfødem behandling

Et kompresjonssystem for det virkelige liv

3M™ Coban™ 2-lags kompresjonssystem

 • Kompresjonsbehandling regnes som en effektiv del av behandlingen av lymfødem. Vi studerte funksjonen for å se om vi kunne forbedre materialene for å skape et mer effektivt kompresjonssystem og bedre mobilitet og livsstil for pasienten.

  Vitenskapen og innovasjonen ligger i selve kompresjonsbandasjene. Gjennom utvikling av materialer for intelligent kompresjonsdynamikk gir 3M™ Coban™ komfortabel terapeutisk kompresjon til behandling av venøse leggsår og lymfødem. Kompresjonssystemet danner en behagelig, stiv mansjett som gir et kontinuerlig, jevnt trykk og bidrar til å redusere ødemer.

  Studier fra klinikere over hele verden viser at 3M™ Coban™ 2 tolags kompresjonssystem gir effektiv kompresjonsbehandling som reduserer kronisk ødem, støtter tilheling og reduserer sårstørrelsen (Mosti, 2011), og vesentlig reduserer smerter i bena (Mosti, 2011). Dessuten er 3M™ Coban™ 2 tolags kompresjonssystem raskt og enkelt å påføre (Mosti, 2011) og tar mindre plass enn firelags kompresjonssystemer.

Der praksis møter perspektiv


Terapeutisk kompresjon på mindre plass

3M™ Coban™ 2-lags kompresjonssystem består av to tynne lag for å gi stivheten som kreves for å sikre effektivt arbeidstrykk og lavt hviletrykk. Disse kompresjonsbandasjene reduserer ødem og hindrer venøs refluks like mye som tradisjonelle kompresjonsbandasjer, men uten å ta så mye plass.

 • Kliniker som snakker til pasient med kompresjonsbandasjer
  Bandasjer med lav profil

  Pasientene kan lett utføre daglige aktiviteter fordi kompresjonsbandasjene er lette, fleksible og gir bedre mobilitet. Siden lagene er så tynne, kan pasientene bruke vanlige sko og klær.

 • Kliniker som legger kompresjonsbandasje på pasient
  Forbedret overholdelse
  Studier har vist at siden 3M™ Coban™ 2 tolags kompresjonssystem holder seg på plass og er behagelig, er det mer sannsynlig at de beholder kompresjonsbandasjene på, noe som gir bedre overholdelse og forbedrer potensialet for mer effektiv behandling. (Moffatt, 2008) (Moffatt, 2012)
 • Kliniker som legger kompresjonsbandasje på pasient
  Holder seg på plass

  De unike lagene hefter til hverandre og skaper en uelastisk mansjett som føyer seg etter ekstremiteten og reduserer muligheten for at kompresjonsbandasjen glir og skaper ubehag.

 • Person som holder fingrene til baby
  Trygg for huden
  Kompresjonssystemet er lateksfritt, hypoallergent og ikke-irriterende, noe som beskytter og forbedrer hudens integritet.
 • Kliniker som snakker til pasient som får kompresjonsterapi
  Progressiv kompresjon

  "Progressiv kompresjon" er fremhevet som beste praksis i 2015 Global Consensus Document og oppnås med 3M™ Coban™ 2 tolagskompresjonssystem, der lagene heftes sammen til en stiv mansjett (Mosti, 2011)

Når du ser på en sjiraff, hva ser du? Et høyreist, grasiøst dyr som vandrer på den afrikanske savannen? Hva hvis du ser det gjennom linsene til 3Ms nysgjerrighetskultur, som oppmuntrer til å ta risiko og avvise det ordinære? Du kan se en ny behandlingsmåte for en smertefull og alvorlig lidelse for mennesker, som venøse leggsår (en alvorlig komplikasjon av ukontrollert høyt venetrykk pga. skadde vener, klaffer eller nedsatt muskelfunksjon).

Heldigvis for dem som lider av leggsår, pirrer utfordringer som dette nysgjerrigheten til 3Ms forskere og inspirerer kreative tilnærminger til å løse problemer. I dette tilfellet husket en av 3Ms produktutviklere i Tyskland å ha lest at sjiraffer aldri får venøse leggsår. Han lurte på hvordan det kunne være tilfelle, siden avstanden fra bena til hjertet er dobbelt så stor som hos mennesker, slik at det kreves høyere trykk for å opprettholde sirkulasjonen, med større påkjenning for venene.

Det slo ham at sjiraffens robuste, uelastiske hud fungerer som en kompresjonsbandasje som maksimerer virkningen av hver muskelbevegelse for å optimere blodreturen, og hindrer opphovning og leggsår. Med denne kunnskapen begynte 3Ms team å se etter materialer som kunne gi samme effekt som sjiraffhuden. Mens 3Ms nysgjerrighet var utløseren, var det samarbeid som førte til løsningen. Det menneskelige og teknologiske nettverket i 3M gir mulighet for uendelige kombinasjoner og anvendelser av ekspertise, slik at ideer kan myldre og løsninger kan utvikles.

Etter å ha undersøkt en rekke materialer med blandede resultater, foreslo ett av medlemmene i 3M-teamet materialet som brukes i 3M™ Coban™ selvklebende bind – et elastisk materiale som brukes på forstuinger og til å feste bandasjer. Disse bindene, som er basert på en av 3Ms kjerneteknologier som kalles nonwovens, ble lansert på 1960-tallet, og er avledet fra et materiale som 3M opprinnelig utviklet til bånd for gavepakker. I dag brukes teknologien i tusenvis av produkter, fra kirurgiske masker til gulvskureputer og isolasjon for klær.

Teamet modifiserte Coban™-materialet og utviklet et 3M™ Coban™ 2-lags kompresjonssystem som består av et skumlag for økt komfort og et kompresjonslag med kort strekk. Når de to lagene legges på, hefter de til hverandre og danner en tynn, uelastisk mansjett for benet som er lettere for klinikere å applisere enn konvensjonelle firelagssystemer eller bandasjer med sinksalve, og gir en ideell balanse mellom komfort og kompresjon. Instinktet for å finne bedre løsninger på problemer ligger i 3M's natur. Denne gangen begynte det med en sjiraff – når det gjelder innovasjon, er ikke noe problem for høyt.


Kontakt 3M for en samtale

Kontakt oss i dag for å finne ut mer om hvordan vi kan hjelpe organisasjonen din.

Referanser

1. Mosti G, Crespi A, Mattaliano V. Comparison Between a New, Two-component Compression System with Zinc Paste Bandages for Leg Ulcer Healing: A Prospective, Multicenter, Randomized, Controlled Trial Monitoring Sub-bandage Pressures. Wounds 2011;23(5):126-134.

2. Moffatt C et al (2012) ‘A preliminary randomized controlled study to determine the application frequency of a new lymphoedema bandaging system.’ British Journal of Dermatology 166.3: 624-632.

3. Moffatt C et al (2008) ‘A randomised controlled 8-week crossover clinical evaluation of the 3M™ Coban™ 2 Layer Compression System versus Profore™ to evaluate the product performance in patients with venous leg ulcers’. International Wound Journal; 5:267-279.