Lymfødem i praksis

Behandling av lymfødem for et liv i bevegelse

Å hjelpe mennesker med lymfødem å nå sine mål for helse og livskvalitet.

Lymfødem og kronisk ødem er tilstander som kjennetegnes av opphovning på grunn av ansamling av lymfevæske i vevet rett under huden. Opphovningen ses vanligvis i armer eller ben, men ikke bare der. Den forårsaker smerte og ubehag, påvirker mobilitet og utseende, og kan påvirke pasientens mentale helse negativt og dermed redusere livskvaliteten ytterligere.

Vårt mål er å bruke vitenskap til å avhjelpe slike problemer og gi pasientene en mer mobil og vital livsstil. Kompresjonsbehandling regnes som en effektiv del av behandlingen av lymfødem og kronisk ødem.

Les våre artikler om tilstanden, få større innsikt i 3M™ Coban™ 2-lags kompresjonssystem, se opplæringsvideoene våre og bla gjennom det vi har av ressurser, løsninger og støttemateriale.

  • Lymfødem er en unormal opphovning i vevet som varer lenger enn tre måneder, og som ikke helt reduseres over natten eller med elevasjon. Finn ut mer om lymfødembehandling og lymfesystemet med våre artikler og videoer.

  • Kronisk ødem (også kalt ødem) defineres som en unormal hevelse i vevet som varer lenger enn tre måneder, og som ikke reduseres helt over natten eller med elevasjon. Hovne ankler, føtter, hender men også overkroppen og nakken kan ha mange årsaker, men dersom det ikke blir behandlet, kan det forårsake ytterligere komplikasjoner, og føre til smerte og ubehag for pasienten.

  • 3M har utviklet kompresjonsbehandlingen av lymfødem ved å framstille materialer som gir komfortabel terapeutisk kompresjon. Finn ut hvordan 3M™ Coban™ 2-lags kompresjonssystem effektivt reduserer ødem, støtter tilheling og reduserer sårstørrelse og leggsmerter.

  • Det er viktig med en fastlege som gir kontinuerlig medisinsk pleie til pasienter i samfunnet. Vanligvis er en pasients første kontaktpunkt fastlegen deres, enten på klinikken eller i deres eget hjem. I noen tilfeller også på pleiehjem. Når ødem diagnostiseres og ved anbefaling av den nødvendige behandlingen, må en helhetlig tilnærming tas med i vurderingen. Dette inkluderer pasientens medisinske historikk og en grundig undersøkelse av ødemet og huden. Del av diagnosen kan være å referere pasienten til spesialister eller sykehuset for videre vurdering eller behandling.

  • Se hva ekspertene har å si, og les vurderinger fra klinikere og pasienter.

  • Dette er helsepersonellet involvert i diagnostisering og håndtering av pasienter med kronisk ødem og lymfødem.

  • Alle pasienter med lymfødem er forskjellige med tanke på hvilken type lymfødem de har, hvilket stadium det er i, ekstremitetene som er påvirket, hva slags livsstil pasienten har, hva slags jobb og familieliv de har og om de har andre medisinske tilstander. Det er viktig å forstå begrensningene en pasient kan ha og støtte de, slik at de kan pleie deres lymfødem i dagliglivet. Det kan opprettes en individuell plan her, men det finnes standard praksis som er nødvendige, inkludert hvordan de kan ta vare på huden, overholdelse av kompresjonsbruk, mosjonsalternativer og utføring av manuell lymfatisk drenasje. Inkludering av disse praksisene vil redusere risikoen for komplikasjoner slik som infeksjon, nedbrytning av huden og økt hevelse.


Kontakt 3M for en samtale

Kontakt oss i dag for å finne ut mer om hvordan vi kan hjelpe organisasjonen din.


  • Finn svar på vanlige spørsmål om 3Ms helseprodukter og -løsninger

  • Meld deg på 3MSM Health Care Academy og utvid dine kunnskaper

  • Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål om et produkt eller en tjeneste fra 3M Health Care