sårbehandling

Avansert sårbehandling

 • Sårbehandling

  Som klinikere kan dere møte mange utfordringer under behandling av sår på pasienter, for eksempel det å behandle sår samtidig som pasientens hud holdes frisk og beskyttet mot infeksjon. 3M forstår disse utfordringene og har derfor kombinert ulike teknologier – som kunnskap om klebestoff og deres effekt på huden, om bandasjematerialer og hvordan de oppfører seg sammen med hud og væsker, og om kompresjonsmaterialer – for å tilby et utvalg hudvennlige løsninger som tilfredsstiller både pasientens og pleierens behov.


3M sårbehandlingsløsninger


 • venøst leggsår

  En enkel løsning for behandling av venøse leggsår

  Kompresjonsbehandling anses for å være standard behandlingsmåte for ødem i nedre ekstremiteter og venøse sår. Lindring av smerter og ubehag knyttet til venøse leggsår og behandling av kroniske ødemer som kan forårsake slike sår, trenger ikke være komplisert for dere som pleiere og pasientene. 3Ms enkle løsning kan hjelpe dere til å yte effektiv og standardisert behandling.

  3M har utviklet kompresjonsbehandlingen ved å framstille materialer som gjennom intelligent kompresjonsdynamikk gir komfortabel terapeutisk kompresjon ved behandling av venøse leggsår. 3M™ Coban™ 2-lags kompresjonssystem er nyskapende og komfortabelt. Et kontinuerlig, jevnt trykk bidrar til å redusere ødemer.

  Klikk her hvis du vil lese mer om behandling av venøse leggsår. (PDF, 1,03 MB)


 • skumbandasje

  Hudvennlige løsninger for pleie av hudavskrapninger

  Ved pleie av hudavskrapninger kan våre enkle og hudvennlige løsninger bidra til beskyttelse av huden og velvære for pasienten.

  Bruk en alkoholfri barrierefilm som beskytter huden mot kroppsvæsker, klebestoffer og friksjon: 3M™ Cavilon™ No Sting barrierefilm

  Ved liten til moderat væskedannelse: 3M™ Tegaderm™ Absorbent

  Ved moderat til stor væskedannelse: 3M™ Tegaderm™ HP Foam skumbandasje og fiksering med 3M™ silikontape.


 • bandasjer

  Hudvennlige løsninger for behandling av trykksår

  Et trykksår er en lokal skade i hud og/eller underliggende vev, vanligvis over områder med benutspring, og skyldes trykk eller trykk i kombinasjon med friksjon.  Kostnadene ved behandling av trykksår er betydelige, så forebygging er viktig både for å redusere skade og for å holde kostnadene nede. Et viktig element i sårforebygging er å sørge for at huden forblir intakt og beskyttet.

  Finn ut hvordan dere kan klassifisere trykksår. Skade på hud forårsaket av inkontinens har vist seg å øke risikoen for å utvikle trykksår. Klikk her hvis du ønsker mer informasjon om forebygging og god hudpleie


 • Væskehåndtering

  Støtte til effektiv væskehåndtering for klinikere

  Utilstrekkelig væskehåndtering kan føre til komplikasjoner som skade på hud, smerter og ubehag. Tilhelingsperioden forlenges, noe som legger ytterligere byrder på pasienten og helsevesenet. Kunnskap om gode rutiner for væskehåndtering, vurdering og valg av bandasje er avgjørende for effektiv behandling, gode pasientresultater og effektiv pleie.

  Kontakt en klinisk spesialist